menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Цього катастрофічно не вистачало громаді»: на Вінниччині відкрили два спортивних майданчики

25.10.2021 13:20

У Хмільницькій громаді з’явились волейбольний майданчик та локація для воркауту

Вчора, 24 жовтня, у Хмільнику Вінницької області відкрили новий волейбольний майданчик зі штучним покриттям та локацію з тренажерами для воркауту. Місцевих дивували не тільки сучасним обладнанням, а ще й професійним виступом від клубу «Січ». Також після офіційної частини провели турнір з волейболу серед трьох команд. Інформаційна Вінниччина побувала на відкритті, випробувала спортивні майданчики та вболівала за спортсменів на змаганні.

Нова територія для тренувань знаходиться у місцевому парку імені Тараса Шевченка. Відтепер тут поруч зі скейт майданчиком хмільничани мають змогу пограти у волейбол та позайматися воркаутом. Крім того, у парку можна побачити фазанів, які прогулюються парковими доріжками, а живуть у зоопарку, що розташований неподалік. На відкриття зібралося багато місцевих мешканців, спортсменів та гостей з інших міст.

Волейбольний майданчик створили із дотриманням відповідних стандартів розміром 25 на 15 квадратних метрів. Його побудували відповідно до Програми розвитку фізичної культури та спорту Хмільницької міської територіальної громади на 2019-2021 роки.

На відкритті заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Хмільницької міської ради Сергій Редчик зазначив, що завдяки небайдужим людям вдалося створити ці майданчики і далі розвивати фізкультуру та спорт у територіальній громаді. Підкреслив, що все вдалося реалізувати за кошти місцевого бюджету, благодійних внесків, матеріальної підтримки Миколи Юрчишина, приватного підприємця Леоніда Савчука та спортивної громадськості. Також він вручив подяки за активне сприяння та небайдужість до спорту тим, хто взяв участь у створенні цих локацій.

Про важливість розвитку спорту наголосив керівник Вінницької територіальної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Сергій Татусяк. Також додав, що спорт був і є один із правофлангових конкурентоспроможних на міжнародній арені.

«Це надзвичайно важлива подія для Хмільницької територіальної громади, адже не часто відбуваються такі гарні заходи для культурно-спортивного руху, як відкриття сучасних майданчиків і волейбольної зони. Уявляю, як багато хто з вас мріяв про цю подію. Проте, переконаний, що це тільки перші паростки справжнього прагнення місцевої влади до оздоровчого процесу в територіальній громаді», - сказав Сергій Татусяк та вручив презенти для керівників міста.

Заслужена тренерка з волейболу Марія Глухих, яка виховала збірників України, таких, як Дмитро Вієцький, Георгій Хлібко та Євген Кисилюк, теж із захватом розповіла про нові спортивні локації. І зауважила, що ця подія особливо важлива для спортсменів.

Ідею про створення майданчику для воркауту розробив тренер спортивного клубу «Січ» зі змішаних єдиноборств ММА та східних єдиноборств «Зендокай-Карате-До» Михайло Сидоренко. Він створив та виграв проєкт «Бюджет участі 2020-2021 Хмільницької територіальної громади». І розповів, що майданчик для воркауту допомагали будувати батьки підопічних клубу та небайдужі люди.

«Можливо це прозвучить досить пафосно, але я не думав, що доживу до таких часів, коли в Хмільнику такими темпами почнеться розвиватись та розквітати спортивний напрямок. Мені, як тренеру, ця тема дуже рідна і болить. Ми часто дорікаємо, що молодь палить та випиває, а такі майданчики якраз можуть зацікавити їх займатися спортом та відійти від ганебного способу життя. Насправді цих майданчиків катастрофічно не вистачало громаді. Я точно це знаю, бо інколи ми займались в полях. Тому ми всі радіємо, ніби відкрився ще один спортивний зал», - поділився місцевий тренер.

Така ініціатива до вподоби місцевим мешканцям, які вважають її сходинкою на новий рівень у розвитку масового спорту.

«Знаю, що наша молодь дуже активна, тому на цьому місці обов’язково будуть проводитись турніри чи змагання. Можливо, з часом сюди додадуть сидіння або трибуни для глядачів», - поділилась враженнями місцева жителька Тая.


А міський голова Хмільницької громади Микола Юрчишин для Інформаційної Вінниччини розповів, що для нього головним є прагнення покращувати здоров'я людей і життя громади:

«Місто має бути чистим, безпечним і, найголовніше, таким, де люди знайдуть себе і отримають все, чого прагнуть. Ми знаємо, що ще потрібно облаштувати, чого ще не вистачає. Наприклад, для дітей – тенісні корти, баскетбольні майданчики, футбольне міні-поле. З часом плануємо всі ці речі збудувати та відкрити для хмільничан».

Після урочистостей пройшов відкритий турнір Хмільницької міської територіальної громади з волейболу серед чоловічих команд на Кубок мера 2021. Змагалися між собою волейбольні команди Хмільника та селища Летичев і села Голосків Хмільницької області. Через несприятливі погодні умови турнір проводився у місцевому спортивному залі.

Нагадаємо, відбулись Всеукраїнські змагання серед учнів спортивних шкіл під девізом «Хто ти, майбутній олімпієць?».


Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак


Читайте також