menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Діти з громади Вінниччини вирушили на відпочинок до Польщі (ФОТО)

21.02.2023 16:30

Це вже друга поїздка дітей з Вапнярської громади у польське курортне містечко за три місяці зими

Нещодавно 19 дітей Вапнярської громади Вінниччини вирушили на двотижневий відпочинок у курортне місто Криниця-Здруй (Польща). Група складалась із обдарованої молоді, призерів та переможців різноманітних конкурсів й олімпіад, ВПО, а також дітей, батьки яких безпосередньо залучені до оборони України, повідомляє I-VIN.INFO.

«Ми єдина громада на Вінниччині, яка везе дітей за рахунок бюджетних коштів. Відповідно до Програми з обдарованими дітьми Вапнярської громади, перевезення пасажирів здійснюється за кошти місцевого бюджету. А проживання та харчування - за рахунок польської сторони (Fundacja «Braterstwo», Владислав Крейчі). Перший раз діти поїхали до Польщі перед Різдвом і тоді нам вдалось відправити десять дітей. Цього ж разу поїхали 19, тому що одна громада відмовилась їхати і з’явились додаткові місця. З ними поїхали дві вчительки-супроводжуючі», - каже головна спеціалістка відділу освіти, культури, молоді та спорту Вапнярської селищної ради Євгенія Шульган.

Перша поїздка була орієнтована лише на обдарованих дітей, проте, на прохання мешканців громади, список тих, хто може взяти участь у поїздці, переглянули. Згодом туди додали дітей, батьки котрих воюють. Тепер школи надають списки дітей, а ті, в свою чергу, прикріплюють довідку, що їх батько вступив до лав ЗСУ. І таких діток у громаді багато. Та пані Євгенія додає, що виникають деякі складнощі. Адже кошти з бюджету громади йдуть більшою мірою на пряму підтримку Збройних сил України, тому важко відправити на відпочинок ще більше дітей. Трапляються також випадки, коли батьки повідомляють, що у дитини немає закордонного паспорту.

«Та все ж більшість батьків, які відправляють дітей за кордон – це ті, хто там вже був хоча б раз. Вони не бояться відправляти дітей, а навпаки – дуже хочуть, щоб їхні сини та доньки побували у Польщі. Там є можливість не лише відпочити та переключити увагу, хоча б тимчасово, від воєнних буднів, але й познайомитись з туристичними родзинками того краю. Діти мають можливість самостійно обирати екскурсії, і їм це до вподоби. Вони кожного дня надсилають нам фото, де бувають, як катаються на ковзанах чи гірках. У них емоції просто зашкалюють», - розповідає Євгенія Шульган.

Вона наголошує, що по завершенню всіх поїздок, які організовує Вінницька територіальна організація ВФСТ «Колос» та МГО «Україна-Польща-Німеччина», проведуть конкурс на краще відео чи презентацію. Вапнярська громада теж планує взяти участь у конкурсі, тому з радістю відправляє діток, які будуть готові представити громаду.

Нагадаємо, школярка з Вінниччини допомагає ЗСУ попри важкий стан здоров’я.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал. 

Фото: зі сторінки Вапнярської громади у Facebook 

 

 


Читайте також