menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Дитячі садочки, амбулаторії та спортивні майданчики: підсумки «Великого будівництва» на Вінниччині

26.01.2022 16:40

Голова ОДА відзвітував про результати роботи на пресконференції

Про стовідсоткове виконання на Вінниччині програми Президента України «Велике будівництво» заявили вчора під час пресконференції. Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов розповів про побудовані та реконструйовані об’єкти по всій області у 2021 році. Кореспондент I-VIN.INFO теж побував на цьому заході та почув, чого досягли на Вінниччині завдяки «Великому будівництву».  

Пан Борзов почав свій виступ з подяки усім учасникам програми «Велике будівництво»:

«Хочу подякувати усім людям, які взяли участь у програмі Президента України «Велике будівництво». Це і робітники, які будували та реконструювали об'єкти, і платники податків, за чиї кошти реалізовувалась програма. Саме ви змінюєте нашу область на краще».

Почалась презентація з візитної картки «Великого будівництва» – з доріг. Загалом на території Вінниччини побудували і відремонтували 255 км державних автошляхів та 95 км місцевих доріг. Також до Дня Незалежності України відновили автошлях Р-08, що сполучає Немирів та Ямпіль та веде до кордону з Молдовою.

Серед освітніх об`єктів чотири реконструювали та один побудували. Мова йде про дитячі садочки у Гайсині, Вінниці, Сутисках, Бару та дитячий будинок у Стрижавці.

«У Сутисках взагалі ніколи не було садочку, і якщо чоловіки працювали, то жінки сиділи вдома із маленькими дітьми. Тому не мали змоги ходити на роботу і заробляти гроші», - зазначив Сергій Борзов.

Завдяки «Великому будівництву» в області реконструйовано 24 сільські амбулаторії. Одна з них, в селі Дашківці, була побудована повністю з нуля. Окрім цього, відкрито 10 приймальних відділень із обладнанням для безкоштовного обстеження пацієнтів.

Загальна сума фінансування 292 мільйони 949 тисячі 520 гривень.

Знаковим об`єктом «Великого будівництва» торік став Подільський регіональний онкоцентр. В ньому реконструювали корпус хіміотерапії та радіологічного відділення. Також був реконструйований кардіоцентр у місті Могилів-Подільський.

«Медичні заклади давно потребували комфортних умов для пацієнтів. Нарешті, ми бачимо, що в нашій області є масштабні зміни в цьому напрямку», - додав голова Вінницької ОДА.

Останньою темою презентації стали спортивні об`єкти. У 2021 році завершили реконструкцію двох басейнів: у Могилів-Подільському та Вінниці. Окрім цього, ремонтні роботи завершились також у сучасному спортивному комплексі у селищі Браїлів і побудовали новий спортивний майданчик у селі Ялтушків.

«Мені дуже приємно спостерігати такі шалені темпи розвитку нашої області. Вінниччина будується і змінюється просто на очах. Якщо б у нас була можливість, ми б працювали ще краще, але рік, на жаль, має лише 365 днів і є технічні процеси, які ми не можемо пришвидшити. Загалом ми показали рекордні темпи будування і готові розпочинати роботу у 2022 році», - підсумував Сергій Борзов.

Нагадуємо, у Вінниці пройде марш пам'яті героїв Крут.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер

Читайте також