menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Дивно, що ще ніякої візитки не знайшли»: реакція на звинувачення ГУР МО у підриві Кримського мосту

12.10.2022 18:15

ФСБ рф назвала «причетних» до вибуху на Кримському мості

Сьогодні, 12 жовтня, ФСБ рф разом із російським слідчим комітетом заявили, що вибух на Кримському мосту влаштувало ГУР МО особисто по наказу його керівника Кирила Буданова та за підтримки агентури. I-VIN.INFO прослідкувало за відповіддю Головного управління розвідки міноборони України.

Російська версія

Російські спецслужби зазначили, що для підриву моста була розроблена спеціальна операція із залученням громадян України, Грузії, Вірменії та Росії.

«З 29 вересня по 3 жовтня в Єревані в терміналі «Трансальянс» вантаж був розмитнений за правилами ЄАЕС, була зроблена заміна документів, після чого його відправником вже було ТОВ «ГУ АР ДЖІ ГРУП» (Вірменія, місто Алаверді), а одержувачем ТОВ «Лідер» (Москва). Цього ж дня палети були завантажені у вантажівку громадянина Росії Махіра Юсубова, яка виїхала до Сімферополя, а 8 жовтня о 06.03 під час проходження Кримським мостом було здійснено підрив», — заявили в ФСБ.

Вантажівка, через яку за словами ФСБ стався вибух, була начебто завантажена 22 тонами вибухівками. Російська сторона виклала рентгенівський знімок цієї вантажівки.

Нестикування

Білоруське онлайн видання Nexta Live у своєму Телеграм-каналі акцентувало увагу на тому, що на рентгенівському фото та на відео обшуку зовсім різні вантажівки. Можна помітити, що на рентгенівському фото не вистачає однієї вісі попереду автомобіля.

У Міжнародній розвідувальній спільноті InformNapalm заявили, що у вантажівці не було вибухівки а вибух стався зовсім не через неї.

«Знаєте чому на рентгені не видно вибухівки? Бо її і не було в вантажівці. На розкадровці видно, що не вантажівка стала причиною вибуху, а просто потрапила під засвіт вибуху. Також версія із вантажівкою не пояснює, чому відірвались два автодорожні прольоти мосту в різних місцях», – зауважили розслідувачі.

Відповідь ГУР МО

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що усе це розслідування – нісенітниця.

«Вся діяльність ФСБ і Слідчого комітету РФ — нісенітниця. Це фейкові структури, які обслуговують режим Путін», — заявив Суспільному представник пресслужби ГУР МО Андрій Юсов.

Водночас пан Юсов, іронічно висміюючи діяльність ФСБ, зробив відсилку на відомий мем про «візитівку Яроша»:

«Коментувати їхні чергові заяви ми точно не будемо. Дивно що ще ніякої візитки не знайшли в районі Кримського мосту».

Нагадаємо, російське вторгнення: ніч та ранок двісті тридцять першої доби повномасштабної війни.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: lb.ua та Телеграм-канал Nexta Live

Читайте також