menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Для родин загиблих на Вінниччині виготовляють спеціальні значки

Ветеран Олексій Логачьов закупив спеціальне обладнання для виготовлення значків

На Вінниччині родинам загиблих бійців виготовляють спеціальні значки. Рідні загиблих називають їх «Значок з портретом Героя». Про це I-VIN.INFO розповів ветеран війни, власник друкарні «Веда», на якій займаються розробкою та випуском значків, Олексій Логачьов.

«Ідея виготовити такі значки з’явилась давно. Адже ветеранів усі одразу впізнають – вони одягають військову форму, нагороди. А ось членів родин загиблих ніхто не може ідентифікувати. Тому ми розробили ці значки. Вони круглої форми. І на фоні українського прапора розміщене фото Героя, його прізвище, ім’я та по-батькові», - говорить він.

Вже чотири роки носить такий значок мати загиблого Героя Костянтина Бессараба. Пані Надія говорить, що зазвичай ці значки одягають у дні вшанування пам’яті або інші дати, коли збираються рідні полеглих Героїв.

«Є досить щемлива історія, мати загиблого Героя розказувала. Вона одягала значок з портретом свого сина на День його народження, а потім на день його загибелі. І носила цілий день. Звісно, люди питали, що це за значок. Коли дізнавались, від них було дуже багато слів підтримки та шани Герою», - розповідає вона.

Родина Логачьових на друкарні «Веда» виготовляє значки у співпраці з громадською організацією «Єдина родина Вінниччини», яка об’єднує сім’ї загиблих Героїв.

«Представники нашої громадської організації зазвичай і замовляють ці значки. Раніше пані Наталія Логачьова розробляла дизайн значка, який узгоджувався з родиною Героя. Все робилось на безоплатній основі. А виготовляли його на іншій друкарні, тому ми платили за виготовлення. А років три тому Логачьови закупили обладнання і тепер самі все виготовляють для нас безкоштовно», - зазначає пані Надія.

Родини полеглих Героїв іноді й по 10 значків замовляють, на всіх членів родини. Зв’язок завжди тримають через «Єдину родину Вінниччини».

«Якби з кожної родини загиблих одягнули такі значки і вийшли, наприклад, на День Незалежності або на День вшанування пам’яті Захисників України (29 серпня), тоді б всі вінничани побачили, яка у нас йде війна. І якою ціною здобувається наша незалежність. І скільки життів наших побратимів покладено для нашої Перемоги», - наголошує пан Олексій.

Читайте також: Захищаючи Україну, загинуло тринадцятеро захисників з Вінниччини.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото надане Надією Бессараб

Читайте також