menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

До ради сільгоспвиробників входять аграрії з усіх громад Вінниччини

21.02.2022 19:40

«Вінницька рада сільгоспиробників» виступає захисником інтересів аграріїв по всій області

У минулому «Вінницька рада сільгоспиробників» входила до Ради колгоспів, а пізніше – до Аграрного союзу. Ця організація протягом 50 років свого існування представляла інтереси аграріїв на найвищих рівнях. I-VIN.INFO вдалось поспілкуватися із головою «Вінницької ради сільгоспиробників» Василем Гелетою і дізнатися про структуру та цілі роботи цієї організації.

До Аграрного союзу входять 17 областей України: Вінницька, Хмільницька, Львівська, Волинська, Закарпатська, Київська, Житомирська, Чернігівська, Черкаська, Запорізька, Херсонська, Одеська, Миколаївська, Дніпропетровська, Харківська, Луганська та Донецька.

Кожен з перелічених регіонів має свою раду, яка представляє інтереси аграріїв у своїй області. «Вінницька рада сільгоспвиробників» виникла ще у 2000 році, і наразі її директором є Василь Гелета.

«В грудні у нас були звітно-виборні збори, на яких колишній керівник ради Микола Панасюк склав з себе повноваження через свій поважний вік, і новим головою обрали мене, адже я вже давно є членом ради і маю великий досвід», - розповідає Василь Іванович.

Завдання ради – це захист інтересів аграріїв, але яким чином? Василь Гелета дає відповідь на це запитання:

«Ми надаємо юридичну допомогу з будь-яких питань, вносимо пропозиції щодо законопроєктів, які ми передаємо в аграрний центр у Києві. Там їх вивчають та готують для подання до Верховної Ради».

Структурно «Вінницька рада сільгоспвиробників» складається з районних організацій, голови яких входять до обласної ради. Таким чином може бути почуті та вирішені проблеми усіх, навіть найвіддаленіших аграріїв.

«У кожному районі є своя організація сільгоспвиробників, у обласній організації є представники кожної районної організації, це допомагає донести проблеми рядових аграріїв до найвищого рівня. Спочатку від районного рівня до нас, а потім вже від нас до Києва», - зазначає Василь Гелета.

Не останню роль Аграрний союз України зіграв у подіях, пов`язаних із відкриттям ринку землі:

«Торік ми часто їздили до Києва на мітинги проти відкриття ринку землі. Все ж таки ринок відкрився, але не в такому форматі, як його пропонували на початку. Все таки до нас дослухались і внесли зміни, які були в інтересах аграріїв України».

Важливим пріоритетом у роботі «Вінницької ради сільгоспвиробників» є розвиток спорту на Вінниччині. Це доказує той факт, що рада вже другий рік поспіль співпрацює з ВФСТ «Колос» у проведенні Спартакіади аграріїв «Колос-Агро».

«Звісно, спорту в нашій раді ми приділяємо велику увагу, бо це, в першу чергу, здоров`я. Саме тому ми співпрацюємо з «Колосом» вже другий рік і підтримуємо усі їх ініціативи. Наступного року ми також плануємо співпрацювати з «Колосом» і будемо робити все, що в наших силах, аби такі змагання проводилися щорічно», - додає Василь Іванович.

Нагадуємо, громади Вінниччини взяли участь у спортивних змаганнях «КОЛОС-АГРО-2022»

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак

Читайте також