menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«До сліз приємно, що у нас такі люди»: звукорежисер про одужання після теракту рф у Вінниці

14.07.2023 10:45

Андрій Верніковський розповів про рік життя після ракетного удару

Українці завжди пам’ятатимуть злочини російської федерації. А для вінничан найжахливішим злочином рф став теракт у Вінниці 14 липня 2022 року. Внаслідок ракетного удару загинуло 29 людей і дуже багато постраждало. Серед тих, хто отримав поранення, був вінницький звукорежисер, працівник ЗСУ Андрій Верніковський. На момент вибухів він перебував у авто, що стояло на парковці Площі Перемоги. I-VIN.INFO дізнався у Андрія Верніковського, скільки часу пішло на відновлення здоров’я та як запрацювала зруйнована студія звукозапису.

З того трагічного дня пройшов рівно один рік. І для Андрія Верніковського це був рік трансформації та змін. За його словами, він зробив переоцінку цінностей на життя.

«У мене було усвідомлення, що життя може обірватися будь-якої хвилини. А якщо в країні триває війна, то ніхто не застрахований від будь-яких трагедій, обстрілів», - каже звукорежисер.

Додає, буквально через тиждень від початку повномасштабної війни, він зробив ремікс на пісню «Байрактар». Після цього українські артисти почали записувати багато патріотичних пісень. Студія продовжувала працювати в Будинку Офіцерів. Так само, як і раніше, в цьому культурному закладі проходили репетиції та концерти. І майже всі пісні, які записувались у Андрія Верніковського, закарбовували у собі патріотичний посил.

«Тоді відчував, що моя робота має сенс. Ніби роблю щось дуже важливе. Той же «Байрактар» на сьогодні набрав мільйонів переглядів на Ютюбі. Дуже багато інших пісень, які записувалися у нас, стали теж популярними. Цю музику слухали чимало людей, військові на «передку». Ми отримали багато позитивних відгуків про нашу роботу у студії. Це найбільше надихало у важкі моменти», - розповідає Андрій Верніковський.

Коли російські ракети поцілили у середмістя Вінниці, де перебувало сотні мирних людей, Андрій Верніковський теж знаходився поруч з місцем влучанням. Після отриманих поранень довелося довго відновлювати стан здоров’я. Особливо постраждав у звукорежисера слух. Як зазначає Андрій, дуже багато людей відгукнулася допомогти йому, коли він лежав в лікарні.

«Ми з дружиною цього не очікували. Навіть нікого не просили про допомогу. Багато знайомих, рідних та друзів виявили бажання підтримати фінансово. Досить різна була допомога. Зверталися благодійні фонди. Навіть всіх не згадаю. Але підтримка була шалена. До сліз приємно, що у нас такі люди, які не залишаються осторонь і допомагають», - запевняє Андрій.

На його думку, він ще довго відчуватиме наслідки ракетного удару. Каже, що пощастило лікуватись у лікаря Кирила Барціховського. Для нього, як для звукорежисера, це була велика удача - потрапити саме до рук цього лікаря, хоч звертався і до інших фахівців.

«Основне лікування відбувалося у Барціховського. На все про все пішло приблизно півроку. Тобто ми почали у кінці липня лікування і до березня цього року все закінчили. Вже остаточно отримав діагноз, що все добре, вдалося відновитися. Це було довго. Важко. Боляче. Але слух відновився. І я повернувся до роботи», - зазначає Андрій Верніковський.

Пощастило відновити і студію звукозапису. До нього звернулася керівниця Центру розвитку «Оригамі» Алла Віталіївна, яка запропонувала розмістити студію у її закладі.

«Окрім студії, у нас працювала школа діджеїв. Алла Віталіївна надала нам приміщення. Поки я відновлювався, займався викладацькою діяльністю. Нещодавно власники центру надали мені ще одне приміщення, і ось вже 26 липня буде відкриття нової студії звукозапису. Вони допомогли і профінансувати цю ідею», - зазначає звукорежисер.

Його друзі, які теж постраждали від російського теракту, також відновили своє здоров’я та продовжують працювати.

Нагадаємо, стелу пам’яті загиблим від ракетного удару відкриють у Вінниці.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: зі сторінки Андрія Верніковського у Facebook

 


Читайте також