menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

ДТП, автівки на узбіччях, дерева на дорогах: ожеледиця завдала клопоту вінничанам (ОНОВЛЕНО)

09.12.2021 13:20

Вінничанам радять при можливості залишатися вдома

Погодні умови у Вінниці та в області внесли свої корективи у плани вінничан. Патрульна поліція та Головне управління ДСНС у Вінницькій області радить вінничанам бути обережними та, за можливістю, залишатись вдома. Через ожеледицю ускладнюється транспортний рух, виникають затори і ДТП. Інформаційна Вінниччина дізналася про ситуацію у Вінниці та в області, яка виникла через ожеледицю.

Як розповіла Інформаційній Вінниччині речниця Патрульної поліції у Вінницькій області Тетяна Плахотнюк, станом за 8 грудня з 0.00 до 16.00 виникло 18 ДТП. Всього виникло за вчорашній день з 0.00 до 23.59 - 25 ДПТ. Переважно 13 з них складались протоколи на водіїв, а в інших випадках обходились без допомоги поліції. Це найбільший показник за попередні дні. Станом на 9 грудня з 0.00 до 14.20 зафіксовано дві ДТП. Також Тетяна Плахотнюк порадила мешканцям області залишатися в таку погоду вдома.

«Ми завжди закликаємо вінничан перевзувати свої автомобілі, неухильно дотримуватись правил дорожнього руху та перед виїздом перевіряти технічний стан автомобіля. За можливістю, у таку погоду водіям краще пересідати на громадський транспорт. Особливо, коли є ожеледь та налипання мокрого снігу», - застерігає Тетяна Плахотнюк.

Як розповів начальник пресслужби Головного управління ДСНС Олександр Кутовий, не помітив за останній час аномалії у падінні дерев, гілок чи обривів дротів. Проте фіксувались виїзди з подібних причин.

«Сьогодні о 4:36 надійшло повідомлення, що в селі Лука-Мелешківська біл залізничного переїзду впало дерево на частину проїзної дороги. Залучалось 8 чоловік особового складу Державної пожежно-рятувальної частини №3. Дерево розрізали та прибрали з проїжджої частини» - розповів Олександр Кутовий.

Окрім цього, через ожеледицю у Вінницькій області фіксувались аварійні ДТП. До них залучали й рятувальні служби.

«У нас були виїзди на події, які пов’язані з транспортом. У колишньому Шаргородському районі о 17:36 легковий автомобіль з’їхав у кювет, тому рятувальники за допомогою лебідки витягували його. І карета швидкої допомоги в Липовецькому районі з’їхала з проїжджої частини. Рятувальники за допомогою буксирувального тросу витягнули з кювету. Тому маємо 3 аварійно-рятувальні виклики з 8-9 грудня», - додає начальник пресслужби.

Також за останні дні були виклики на пожежі.

Олександр Кутовий порадив водіям за таких погодних умов дотримуватися дистанції, не перевищувати швидкісний режим. Обов’язково подбати про зимову гуму, адже є місця на дорогах, де на літній гумі важко пересуватись, через це можуть виникнути затори.

«Якщо люди виїжджають на довгі відстані, потрібно мати заряджений телефон. Також подбайте про наявність гарячих напоїв, аби зігрітись під час зупинок. Варто пам’ятати, під час роботи двигуна виділяється певна кількість чадного газу. Саме тому потрібно провітрювати авто. Особливо, коли автомобіль стоїть, а двигун працює в холостому режимі»,- застерігає Олександр Кутовий.

Для пішоходів начальник пресслужби радить не тримати руки в кишеннях, бути готовим до падіння. Під час падіння потрібно тіло згрупувати і берегти кінцівки.

Пресслужба Вінницької міської ради на сайті повідомляє, що комунальники продовжують працювати над подоланням ожеледиці. Для цього залучили 300 працівників, які прибирають від снігу доріжки та посипають їх протиожеледною сумішшю. Також зазначають, що поблизу закладів торгівлі, громадського харчування, офісів, установ і організацій – прибирання мають забезпечити їхні керівники та власники.

Як зазначає начальник відділу утримання об'єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Вячеслав Хілінський, комунальні служби роблять все, аби у найкоротші терміни посипати якомога більше доріг та тротуарів. Готові обробляти вдень та вночі.

У соціальних мережах почали публікувати відео з дорогами, на яких ускладнених рух. Через це виникають затори та ДТП. Як зазначає пресслужба Вінницької міської ради, що за прогнозами синоптиків Вінницького обласного центру з гідрометеорології, сьогодні, 9 грудня, у місті очікують туман. Стовпчики термометра опустяться до нуля градусів, будуть невеликі опади, на дорогах триматиметься ожеледиця.

Нагадаємо, через ожеледицю вінничани почали масово звертатись у лікарні з травмами.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото і відео: із соціальнихмереж

Читайте також