menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Дуальна освіта та міжнародна співпраця: як розвивається Калинівський технологічний фаховий коледж

21.02.2024 13:20

Директор закладу працює в коледжі майже два роки

У Калинівському технологічно фаховому коледжі, що на Вінниччині, навчається понад 500 студентів. Сюди приїжджають студенти з таких міст як Гнівань, Могилів-Подільський та, зокрема, Вінниця. Все тому, що попит на ті професії є не лише в громаді, а й за її межами. I-VIN.INFO поспілкувався з директором закладу Русланом Будяком, який розповів про переваги навчання у коледжі.

Плани на майбутнє. У планах – продовження співпраці із стейкхолдерами, навчальними закладами. Крім цього, активізація роботи дуальної освіти. Тобто, після другого курсу, щоб розпочиналась практика й на підприємствах. Так, на території Калинівської територіальної громади є три підприємства, де студенти можуть одночасно працювати і проходити навчальний процес.

«Є попит на фахівців, яких ми випускаємо, і в громаді, і за межами інших областей. Приїжджають, везуть майбутніх студентів на екскурсії, ті проходять практику і далі вибір за кожним», – пояснює директор навчального закладу.

За словами директора, поки що міжнародна співпраця ще не налагоджена ідеально. Проте з виробничими підприємствами з виготовлення побутової техніки в Польщі вже взаємодіяли.

«Міжнародний досвід нам дуже потрібний, тому що обмін – це дуже важливо. Ще будучи студентом я мав можливість проходити стажування за кордоном. Повірте, воно є дуже корисним для молодої людини, яка хоче розвиватися, і бути учасником в розбудові більш потужної і сильної нашої європейської України», – наголошує Руслан Будяк.

Студентське життя. У закладі працює театр-студія «Діалог». Цьогоріч запланували провести Всеукраїнський фестиваль театральних студій (студентських та учнівських). Активно функціонують художні гуртки та спортивні секції. Так, є спортивна зала ігрова, студенти можуть скористатись міським стадіоном. На ньому є бігові доріжки, тренажери.

Інфраструктура. Біля коледжу знаходиться й гуртожиток на 470 місць. Є укриття, що повністю забезпечене резервним живленням електричної енергії. Це стосується корпусу та навчальних класів.

«Укриття було у проєкті під час будівництва навчального закладу. Чудово, що все було запроєктовано одразу. Будівлю закладу здали в експлуатацію в 1991-му році, спроєктовано укриття на 800 чоловік. Зрозуміло, що його тоді не використовували. Протягом довгого часу ми його готували і адаптували до комфортного перебування студентів та викладачів у ньому», – каже директор коледжу Руслан Будяк.

До відома:

Калинівський технологічно фаховий коледж заснований ще в 1970-му році. Тут готують таких спеціалістів:

141 – електроенергетика, електротехніка та електромеханіка,

133 – галузеве машинобудування,

071 – облік оподаткування,

072 – фінанси, банківська справа та страхування,

182 – технологія легкої промисловості, швейне виробництво,

022 – дизайн, перукарське мистецтво та декоративна косметика, дизайн одягу.

Навчатись приходять випускники 9 класів та 11 класів. Якщо це 9 класи, то вони вступають на перший курс, а 11 – на другий. Окрім вступних випробувань в рейтинг враховуються іспити, середній бал за шкільним атестатом. Також є щомісячні підготовчі курси по профільних предметах (українська мова, математика, історія).

Нагадаємо,«Задоволена своєю участю у тренінгу»: на Вінниччині психологічно прокачали молодь.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Діана Праведна



Читайте також