menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Два роки ремонту та кримінальне провадження: у Вінниці завершили реконструкцію вулиці Батозької (ФОТО)

06.11.2023 16:50

Відновили рух транспорту по оновленій вулиці біля залізничного вокзалу

Повномасштабна війна призупинила численні проєкти з благоустрою у громадах України. Так сталося і з капітальним ремонтом вулиці Батозької у Вінниці. Лише сьогодні, 6 листопада 2023 року, для руху транспорту відкрили ділянку від вулиці Академіка Янгеля до площі Привокзальної. А перекритий він був ще з 1 листопада 2021 року, повідомляє I-VIN.INFO.

Отже, відтепер трамваї за маршрутом 1, 4 та 6 прямують до зупинки «Залізничний вокзал», а не до Муніципального ринку.

«Після перекриття Батозької до залізничного вокзалу можна було потрапити лише тролейбусом або автобусом, і це викликало великі навантаження на маршрути. Тепер, коли до вокзалу ходять трамваї, в тролейбусах та маршрутках буде більше вільних місць. Сьогодні люди вже їздили до залізничного вокзалу. Поки що таких небагато, адже ще не всі чули, що відновили рух по Батозькій. Думаю, з часом всі до цього звикнуть і все буде, як раніше», - розповів водій трамвая Іван.

Справді, деякі вінничани з подивом дізнаються про зміну руху трамваїв. Кажуть, що вже й забули за два роки, що можна й трамваєм дістатися залізничного вокзалу.

Також через Батозьку відтепер їхатимуть автобуси № 2 (від вулиці Зулінського до площі Шкільної), № 20 (від Водоканалу до хутора Шевченка) та маршрутні таксі № 2Б (від площі Шкільна до Десни), № 9А (від залізничного вокзалу до хутора Шевченка).

«Я працюю недалеко від залізничного вокзалу. Живу я доволі недалеко від трамвайної зупинки, але вимушений був завжди добиратися до роботи тролейбусом №5. Відтепер буде набагато зручніше, я зможу витрачати менше часу на дорогу до роботи і назад», - розповів вінничанин Дмитро Мокану.

Капітальний ремонт цієї ділянки на Батозькій планували провести за дев’ять місяців і вже 31 липня 2022 року відновити рух громадського та приватного транспорту.

Реконструкцію Батозької відновили лише у липні 2023 року. Тоді у Вінницькій міській раді зазначили, що окрім заміни трамвайних колій по типу «оксамитового шляху» та оновлення проїжджої частини і тротуарів, передбачається також облаштування велодоріжок, встановлення нових зупинок громадського транспорту та модернізація вуличного освітлення.

У підсумку ремонтні роботи таки завершили, але не обійшлося без скандалів. Незадовго до відновлення руху по вулиці Батозькій Вінницька обласна прокуратура звинуватила двох приватних підприємців-субпідрядників, які виконували роботи з облаштування зовнішнього освітлення по вулиці Батозькій, у завищенні вартості опор та комплектуючих до них. Таким чином підозрювані начебто заволоділи 1,7 млн гривень бюджетних коштів. Наразі триває розслідування по цій справі.

Читайте також, мирна акція за звільнення полонених Азовсталі пройшла у Вінниці.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер

Читайте також