menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Двом військовим хірургам з Вінниччини присвоїли премію імені Бориса Патона

02.12.2022 11:30

Цю премію присуджують за розвиток медичних технологій, що підтримують обороноздатність України

Вчора, 30 листопада, Президент України Володимир Зеленський підписав указ про присудження Національної премії України імені Бориса Патона у 2022 році. Серед лауреатів премії є і два військових лікаря з Вінниччини. Про це повідомляє I-VIN.INFO посилаючись на сайт Президента України.

За роботу з медичного забезпечення сил оборони на засадах єдиного медичного простору нагороджено Вербу Андрія Вячеславовича – доктора медичних наук, професора Української військово-медичної академії. Раніше Андрій Верба очолював Вінницький 59-й військовий мобільний госпіталь. Пан Андрій зробив значний вклад у впровадженні найкращих стандартів військової медицини НАТО.

За роботу в сфері організації екстреної медичної допомоги та лікування гострої крововтрати в умовах бойових дій та клінічній практиці, премію Бориса Патона призначено Гуменюку Костянтину Віталійовичу – кандидатові медичних наук, головному хірургові Збройних Сил України Командування Медичних сил Збройних Сил України, полковнику медичної служби. Пан Костянтин був членом команди, яка влітку цього року провела у фронтових умовах операцію, яка не мала аналогів в світі. Раніше Костянтин Гуменюк був нагороджений Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Нагадаємо, у Вінниці низка закладів працює під час вимкнення світла.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: vinnitsa.info та nas.gov.ua

Читайте також