menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Екс-керівник вінницького лісгоспу залишиться під вартою

16.04.2024 18:30

Внаслідок незаконних дій колишнього очільника лісове підприємство зазнало збитків на майже 2 мільйони гривень

Вінницький суд обрав запобіжний захід колишньому очільнику лісового управління області. Він, зловживаючи своїм службовим становищем, допоміг зятеві безкоштовно отримати лісову ділянку під будівництво бази відпочинку. Крім того, пропонував хабар губернатору Вінничини. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на пресслужбу Вінницької обласної прокуратури.

Екс-посадовець очолював Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства у 2007 – 2022 роках. Його підозрюють у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, та наданні неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище. Підозрюваний залишиться під вартою з можливістю внесення застави у сумі 2 мільйони гривень.

Слідство виявило, що займаючи посаду підозрюваному вдалось організувати злочинну схему із незаконної передачі в користування на 49 років лісової ділянки площею 3,4 гектари у Дашівському лісництві. У результаті дана територія перейшла для бізнесу у товариство з обмеженою відповідальністю, одним із засновників якої був зять підозрюваного. Внаслідок таких дій на ділянці розпочалось будівництво, а лісове підприємство зазнало збитків на суму 1.8 мільйонів гривень.

Окрім того, після реорганізації обласного лісгоспу у 2022 році екс-керівник планував очолити новостворене Центрально-Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства. Для цього він хотів отримати підтримку очільника Вінницької ОВА, а після відмови у сприянні надав губернатору конверт, в якому містилось 25 тисяч доларів США. Про факт пропозиції хабаря очільник області повідомив правоохоронним органам. 

За даними сайту Урядовий кур'єр керівником лісгоспу в цих роках був Антолій Бондар. Також Вінницька обласна прокуратура нагадує, що відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також, прокуратура Вінниччини викрила спонсорів терористів з «днр».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Вінницька обласна прокуратура

Читайте також