menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Емоції зашкалюють, навіть не можу їх передати словами»: вінничанка про Обласні спортивні ігри

19.12.2021 16:00

На Закарпатті провели змагання з шахів, шашок, більярду та боулінгу серед вінничан

В мальовничому місті Берегове на Закарпатті вінничани приїхали на Обласні спортивні змагання Вінниччини 2021 року серед голів територіальних громад та старост старостинських округів. Тут конкурували п’ять районів Вінницької області у 8 видах спорту. Учасники активно здобували перемоги у шахах, шашках, більярді та боулінгу. Інформаційна Вінниччина дізналась враження переможців у цих видах спорту.

Після гри у футзал, гирьового виду спорту, дартсу та настільного тенісу, ввечері розпочались змагання з шахів та шашок. Від кожного району були свої представники. Більшість з них змагались вперше, адже раніше не мали подібного досвіду і грали з рідними чи дітьми. Як розповів головний суддя з шахів Василь Марчук, гра проходила згідно правил Міжнародної федерації шахів, наближена до системи бліц та рапід. Серед всіх він виділив для себе одного сильного гравця.

«Серед даних учасників для мене сильним гравцем був Віталій Мельник. Він й посів перше місце. Зазвичай на професійних змаганнях з шахів гравці мають набагато вищий рівень. Проте на цих іграх була також непогана гра», - поділився головний суддя з шахів.

Здебільшого у шахах змагались між собою чоловіки, а у шашках – жінки. У першому турі з шахів деякі пари швидко закінчували гру.На наступному колі гравці вже детальніше обдумували кожен хід і витрачали на це більше часу. Першість у грі здобув заступник селищної голови Літинської селищної ради, який представляв Вінницький район, Віталій Мельник. Як розповів, на змаганнях з шахів він не вперше. Приблизно два роки назад також здобув перше місце.

«Сьогодні у мене були 4 гри і з них 4 перемоги. Звісно, зараз дуже радий, що переміг і маю лише приємні враження. Перед грою думав, що будуть сильніші учасники, і трохи хвилювався. Проте я не вірю, що навіть сильний спортсмен перед грою не хвилюється. Безумовно у мене був побоювання, що будуть сильніші конкуренти. До речі, був один доволі серйозний гравець, і з ним гра ставала напруженою», - розповів переможець у шахах.

Також провели змагання з шашок. Учасниці вели ходи спокійно та обдумано. Траплялись випадки, коли гра немала наступних ходів і без суддів неможливо було обійтись. Серед учасниць Інформаційна Вінниччина поспілкувалась з пані Оксаною, яка представляє Гайсинський район. На момент спілкування, вона зіграла 3 тури. З них 2 перемоги і одна нічия.

«Після гри залишилось позитивні враження. Надзвичайно подобається організація змагань: це прекрасне містечко на Закарпатті, ці люди, які тут зібрались. Ні грама не шкодую, що тут. А серед учасників не знаю, хто для мене серйозний конкурент. Я непрофесійно граю в шашки, тому напевно мені пощастило. Тим більш, я вперше беру участь у подібному», - поділилась емоціями учасниця.

Серед гравчинь у шашки впевнено здобула перемогу Ганна Новіцька, яка представляла Вінницький район. Як і більшість, на змаганнях вона вперше. Перед грою дуже хвилювалась, тому що раніше грала лише вдома з рідними.

«Дуже хвилювалась, бо грала лише вдома з чоловіком та дітьми, і все. Емоції зашкалюють. Навіть не можу їх передати словами. Досі охоплює хвилювання. Під час гри якраз було важко опанувати це напруження, а так все було чудово. На цих змагання прекрасні організатори, хороші суперники та доброзичлива атмосфера. Як на мене, найважчою грою була перша і все через хвилювання. А потім після неї ставало простіше. Далі грала, щоб виграти», - емоційно розповіла Ганна Новіцька.

За графіком після шахів та шашок проводились змагання з більярду. Від кожного району висунули по одному представнику. Глядачі підтримували своїх гравців та фаворитів. Змагання були доволі спокійними та надзвичайно цікавими. Все тому, що гравці робили розумні ходи і обдумували кожен рух. Першість у більярді здобув представник Вінницького району Анатолій Павленко.

Серед боулінгу були дві команди: чоловіки та жінки. Саме тому від усіх районів представляло по 2 гравці. Серед жінок перше місце посіла Галина Пустова. Вона змагалась від команди Могилів-Подільського. Гра всіх учасниць доволі насичена і цікава. Навіть глядачі з оплесками та крикамипідтримували гравців.

А з чоловічої гри у боулінг перше місце посів Артур Матвієнко. Представник з Гайсинського району показав хорошу гру та обійшов суперників у кількості балів. Глядачі пильно слідкували за грою і охоче підтримували всіх учасників.

Нагадаємо, переможець Обласних змагань Вінниччини 110 разів підняв 24-кілограмову гирю.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак


Читайте також