menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Тепер я ювелірно стріляю»: як вінницький ювелір пішов у добровольці

15.03.2023 16:30

Історія про добровольця з Вінниччини

Військовий із позивним «Ювелір» впродовж 25 років займався огранюванням діамантів. Проте як тільки почалось повномасштабне вторгнення, пішов добровольцем захищати Батьківщину.   Деякий час «Ювелір» охороняв мости у Вінницькій області. Потім з підрозділом вирушив тримати оборону на Донеччині. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на допис у Фейбуці  120 бригада територіальної оборони ЗСУ.

Вже на Донеччині, військові стикнулися у бойовому  зіткнення з ворогом, де українські воїни продемонстрували відвагу та героїзм. 

«Наш «квадрат» ворог почав «крити» артилерією, не даючи нам навіть визирнути з укриттів. Тож ми сховалися у погріб нашої будівлі. Коли стих вогонь, ми ще не встигли вибігти, як ворожі морпіхи уже були біля погреба і запропонували нам здатися. Вибір не великий: або здавайся, або помирай. Ми вибрали помирати... Викинули їм гранату з погреба. Вони у відповідь закинули нам дві гранати і вистрілили з «мухи». Це було найстрашніше: коли ти знаходишся у замкнутому просторі і тобі «прилітає»», - розповідає «Ювелір».

 Цей час їх врятували двері, які встигли вчасно прикрити. На допомогу прийшли і побратими, які зі сторони «відсікли» противника. Далі військові вибралися назовні і «відповіли» ворогу зі стрілецької зброї та гранатами, відтіснили противника і зайняли позиції.

«Тоді ж підійшов ворожий танк, ми відкрили вогонь по ньому, а він по нас – прямою наводкою... Ми втримали свої позиції і не відступили, але героїчно загинув наш командир і було поранено двох побратимів», - каже «Ювелір».

Потім підрозділ, в якому служить «Ювелір», передислокувався виконувати завдання на Північному напрямку. Тут захисники можуть перепочити від постійних боїв, проте пильнують прикордонні ділянки. А ще проходять додаткові навчання, щоб перебувати у бойовій готовності.

«Якщо ворог полізе, ми їх зустрінемо як треба», - запевняє військовий.

Нагадаємо,«Сильно тривожать новини з Бахмута»: австрійський військовий аналітик про ситуацію на фронті.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: взято з допису.


Читайте також