menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Герой України з Вінниччини з двома побратимами знищив десять ворожих танків, декілька БМП та піхоту (ВІДЕО)

29.04.2022 21:15

Вінничани з родичами з-закордону збирають кошти на автомобіль для бійців передової

Нещодавно Герой України з Вінниччини Євген Пальченко отримав ще одну гуманітарну допомогу від рідних та своєї громади. У «великодніх подарунках» для військових здебільшого поклали їжу та різноманітні необхідні речі. Проте зараз для наших захисників громада збирає кошти на автомобіль. Для цього долучились багато вінничан і навіть ті, які знаходяться за кордоном, у Великобританії. I-VIN.INFO дізнався, як проходить збір, як долучаються до цього люди та меценати. А також про бойові здобутки Героя України.

Загалом зборомкоштів та пошуком усього необхідного для вінницького Героя України Євгена Пальченка зайнявся його друг Святослав Цюпка. На час війни він став волонтером і консультується з нашим військовим Євгеном Пальченко, аби відшукати приладдя, яке потрібно його побратимам. Так, на Великдень вдалось відправити на передову не тільки їжу, а ще й дощовики, тактичні окуляри і наколінники. Дощовики пошила вінничанка Наталія. Вона народилась у Ометинцях (звідки родом Євген та Святослав), живе у Стрижавці, а працює у Вінниці. І також щоразу долучається до допомоги.



«Зараз ми працюємо над купівлею шоломів та автомобіля. До речі, шоломи мали вже придбати, але вийшов такий собі відбій. Перший раз замовили, а вони не дійшли до Вінниці, можливо, їх десь у Львові перейняли, але точно не знаю. Другий раз звернулись до чоловіка, з яким все погодили, проте згодом він вже не відписував. Втретє родичі Жені знайшли теж чоловіка у Львові, який може допомогти з касками. Проте з цим зараз все на паузі, тому що вони десь застрягли на кордоні. Наразі гроші на них знайшли, а одна каска коштує 400 євро. І ще четвертий раз мій однокласник знайшов шоломи у Польщі, проте їх теж ще треба перевірити, адже відправити невідомо кому велику суму коштів доволі ризиковано. Зараз знову знайшли ще один варіант касок і дуже сподіваємось, що зможемо нарешті їх придбати», - розповідає Святослав.

За його словами, вдалось долучити до збору коштів й меценатів. Здебільшого, це підприємці, які орендують землю в селі Ометинці. Меценати готові допомагати коштами. Як додав Святослав Цюпка, ще триває збір грошей на автомобіль. До нього долучилася вінничанка, яка проживає в Великобританії. Вона об’єднала групу з українців та українок в Англії, які зараз займаються пошуком коштів на авто. Відомо, що ця жінка народилась у селі Мар’янівка. За словами Святослава, це неподалік від Ометинців.

«Якось вона додалась до мене у Фейсбуці і почала розпитувати про Женю. А розпочалось все з того, що в її діда прізвище Пальченко. Тому вона попросила розпитати у Євгена, чи не було в нього родичів в Мар’янівці. За її здогадками, мають бути, і я пам’ятаю, щот ніби були. Проте зараз точно не знаємо, а після війни пошукаємо в архівах. Наразі їй за 50 років, а у Лондоні вона живе приблизно 20 років. Розповіла, що допомагає звідти українцям і навіть зібрала у Англії групу людей, які народились у Вінницькій області, і зараз вони всі допомагають нашим ЗСУ. Ще цікаве співпадіння було, коли у цій групі людей я побачив свою родичку. У моєї бабусі є сестра, яка живе в Англії. І зараз вони всім серцем з нами, готові нас підтримувати», - поділився історією Святослав.

Наразі продовжується збір на автомобіль для військового Євгена Пальченка. Він потрібен нашим захисникам, аби виконувати бойові завдання, вивозити поранених та загиблих. Як поділився Святослав Цюпка, Євген розповідає йому чимало історій з війни. І всі вони доволі різні та цікаві.


«Напевно, з цих історій Жені можна знімати великі фільми. Його вчинки та його людей доволі героїчні. І часом я розумію, наскільки там важка зараз ситуація. Зараз не просто йде війна, а кривава війна. Там гинуть люди і це страшно. За словами Жені, були такі ситуації, які просто так не можеш розказати, бо вмирають друзі та побратими. Але є й позитивні факти. Нещодавно він розповів, що вони своїм танком, в якому було три людини, розбили цілий ворожий батальйон. Я не дуже добре знаюсь у цих військових справах, тому перепитав, скільки саме техніки. І Женя відповідає: батальйон – це танків штук десять, декілька БМП, і ще сама піхота. І вони їх знищили. І це найпростіше, що він розповів. Бо багато речей Євген поки не може розказати», - поділився Святослав.

Нагадаємо, відтепер у Вінниці існує декілька видів сигналів тривоги

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал

Головне фото - ілюстративне. Джерело: ЄФРЕМ ЛУКАЦЬКИЙ, АР

Фото і відео: надано Святославом Цюпкою від Євгена Пальченка.


Читайте також