menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Година Землі»: які ініціативи зробили для вінничан до дня екоакції

23.03.2023 10:10

Як у Вінниці проведуть екоакцію

У Вінниці 25 березня проведуть екологічну акцію «Година Землі». Вінничани зможуть не тільки зекономити світло, а і долучитись до інших екоініціатив. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на пресслужбу Вінницької міської ради.

«Година Землі» - щорічна, міжнародна подія, започаткована Всесвітнім фондом природи. Основна мета – спонукати людей вимкнути необов’язкове світло та електричні прилади на одну годину, щоб привернути увагу до екологічних проблем планети.

Вінничани зможуть долучитися до збору макулатури. Її можна приносити в хол міської ради 24 березня з 11:00 до 15:00. Також організують тематичні лекції, ігри, кінопоказ та еко-гра для молоді. А вже у суботу 25 березня мешканцівпросять о 20.30 вечора вимкнути світло в своїх оселях на 60 хвилин на знак підтримки розумного ставлення до природи та її ресурсів.

На ініціативних та екосвідомих містян чекатимуть заохочувальні подарунки, розповідають у департаменті економіки і інвестицій Вінницької міської ради. А виручені кошти за збір макулатури мають направити на підтримку Збройних Сил України.

за 1 кг макулатури – ЕКО - ручка;

1 - 3 кг макулатури – ЕКО - ручка і сумка/шопер;

3 – 5 кг макулатури – ЕКО-ручка, сумка/шопер і флікер;

5 - 15 кг макулатури – LED-лампочка;

від 15 кг макулатури – ЕКО - ручка, сумка, флікер, LED – лампочка.

У дошкільних навчальних закладах та загальноосвітніх закладах в рамках даної акції проведуть виставки та тематичні навчальні заняття, де дітям будуть розповідати про екологію та важливість охорони природного середовища. Вже у суботу, 25 березня, відділ молодіжної політики організовує перегляд фільму на екологічну тематику та еко-гру для молоді міста.

Нагадаємо,громади з Вінниччини можуть взяти участь у програмі від ЄС.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: vmr.gov.ua

Читайте також