menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Голови громад Вінниччини та України змагались у 6 видах спорту (ФОТО)

27.11.2023 16:00

Відкриті спортивні змагання серед голів територіальних громад Вінниччини проходили на Закарпатті

Партнерська публікація

У місті Берегово, що на Закарпатті, протягом трьох днів тривали Відкриті спортивні змагання серед голів територіальних громад Вінниччини. До боротьби за першість ушести видах спорту долучились також голови громад з інших областей України. А під час вільного спілкування та обміну думками мали змогу знайти спільні рішення щодо проблем у своїх громадах, повідомляє I-VIN.INFO.

«Надзвичайно приємно, що ми зібрались усі разом. Завдяки ЗСУ ми маємо можливість проводити такі заходи, які за багато років вже стали традиційними. Для України це важкі часи, і саме в єдності наша сила. Ми зараз переживаємо ще одне випробування для українців, яке наразі випало на долю нашого покоління. Але впевнений, що той дух, який має українська нація, прагнення до свободи і велич України доводять усьому світу – ми приречені на успіх!», – такими словами відкрив спортивні змагання голова Вінницької територіальної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Сергій Татусяк.

Директорка Благодійного фонду «МХП-Громаді» Тетяна Волочай зауважила, що їх фонд має місію допомагати громадам організовуватися для вирішення різноманітних соціальних, економічних, екологічних проблем:

«З повномасштабним вторгненням наша діяльність зазнала змін. Більше половини ресурсу спрямовуємо на підтримку військових. Кількість допомоги склала вже понад один мільярд гривень. Також є ще один напрямок – «Відновлення сталості в громадах». Тобто, допомагаємо боротися з новими викликами. Для цього потрібні сили. Їх якраз знаходять на подібних заходах, адже отримують тут потужний заряд енергії».

Впродовж дводенної боротьби за першість визначили переможців та призерів із шахів, шашок, дартсу, боулінгу, більярду та футзалу.

Один з учасників, який неодноразово приїжджав на подібні заходи, голова Томашпільської громади Вінницької області Валерій Немировський розповів, що з кожним роком змагання організовують краще і краще. Цього разу він змагався з дартсу та боулінгу. Зауважує, що такі зустрічі очільників громад – чудова можливість обміну досвідом, вирішення спільних проблем та знаходження партнерів для майбутніх проєктів.

Боулінг

У змаганнях з боулінгу серед жінок золото «здобула» секретар Іллінецької громади Вінницької області Ірина Колтунова, срібло – голова Джуринської громади Вінницької області Галина Попсуй та бронзу – голова Бобрицької громади Черкаської області Олена Штефан.

Серед чоловіків золото отримав голова ВТО ВФСТ «Колос» Сергій Татусяк, срібло – голова Баришівської громади Київської області Володимир Коцюрбій та бронзу – виконувач обов’язки голови Ладижинської громади Вінницької області Олександр Коломієць.

Дартс

У змаганнях з дартсу серед жінок золото отримала голова Бобрицької громади Черкаської області Олена Штефан, срібло – начальниця управління освіти, молоді і спорту Петриківської громади Дніпропетровської області Наталія Коваленко та бронзу – голова Копайгородської громади Вінницької області Людмила Кушнір.

Серед чоловіків золото отримав голова Крижопільскої громади Вінницької області Володимир Василишен, срібло – голова Джулинської громади Вінницької області Петро Швець та бронзу – керівник групи соціального розвитку (Ладижин) Благодійного фонду «МХП-Громаді» Петро Андрієць.

«Дартсом займався ще в школі. Взагалі один раз спробував і отримав позитивний результат. Тепер це моє хобі. А у громаді проводимо змагання з різних інших видів спорту – волейбол, футбол тощо. І займаємо призові місця на змаганнях різного рівня», - сказав переможець Володимир Василишин.

Один з учасників змагань з дартсу голова Вінницької обласної асоціації обʼєднаних громад, голова Шпиківської ТГ Микола Кривоцюк зазначив:

«Взагалі дартсом не займаюся, не готувався, але участь брав, розраховував на власну вправність. Минулоріч також проводились подібні змагання, тому можна сказати, що навички покращуються та пригадуються. Конкуренція, звісно, відчувається постійно, адже суперники сильні і вміло демонструють власний досвід».

Більярд

У змаганнях з більярду золото здобув керівник групи соціального розвитку (Ладижин) Благодійного фонду «МХП-Громаді» Петро Андрієць, срібло – голова Баришівської громади Київської області Володимир Коцюрбій та бронзу – голова Шпиківської громади Вінницької області Микола Кривоцюк.

Шашки

У змаганнях з шашок серед жінок золото здобула голова Городківської громади Вінницької області Олена Резнік, срібло – асистент команди Благодійного фонду «МХП-Громаді» Ілона Деревінська та бронзу – менеджерка із соціальних проєктів Благодійного фонду «МХП-Громаді» Леся Літвак.

Серед чоловіків золото завоював голова Могилів-Подільської РО «Колос» Володимир Заячковський, срібло – голова Ольгопольської громади Вінницької області Микола Савченко та бронзу – заступник голови Хмільницької громади Вінницької області Андрій Сташко.

Шахи

У змаганнях з шахів золото отримав голова Гніванської громади Вінницької області Володимир Кулешов, срібло – керівник відділу залучення соціальних інвестицій та партнерств Благодійного фонду «МХП-Громаді» Олександр Пахолюк та бронзу – голова Джуринської громади Вінницької області Галина Попсуй.

Футзал

У змаганнях з футзалу друге місце посіла команда «Вінничани-МХП», а перше – «Команда мерів».

«Перший тайм відчував за нами перевагу, а у другому таймі гра вирівнялась. Був момент, коли до завершення залишалось кілька секунд і я розумів, що команда противника могла забити ще один гол. Але, на щастя, ми до самого кінця змогли зберегти свої досягнення та відстояти першість», – коментує перемогу з рахунком 4:3 учасник «Команди мерів», голова Погребищенської громади Вінницької області Анатолій Білик.

Азарт спортивних змагань додав позитивних емоцій та показав важливість заходів, які згуртовують голів територіальних громад та налаштовують на довгострокове партнерство.

Довідково:

Змагання проходили в рамках спільних заходів до проведення Міжнародного круглого столу

«Влада, бізнес, громадянське суспільство: об’єднання зусиль заради здорової нації». Учасниками змагань в переважній більшості були голови громад Вінницької області та України. Крім того, до боротьби за першість долучились й представники громадських організацій та бізнесу.

Публікацію про Міжнародний круглий стіл «Влада, бізнес, громадянське суспільство: об’єднання зусиль заради здорової нації» читайте на I-VIN.INFO завтра.

Нагадаємо, довідку для школи вінничани зможуть отримати у одного лікаря

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер та Валентин Вінницький

Читайте також