menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Готові боротися до останнього»: вінницька команда про змагання з волейболу

25.12.2021 11:30

Пройшов сьомий тур Суперліги України-Дмарт у Вінниці

У Вінниці 24 грудня пройшов матч сьомого туру Суперліги України-Дмарт. У ньому між собою грали вінницька команда «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ» та полтавський клуб ВК «Полтавчанка-ПНПУ». Матч був у п’ять сетів. Перемогу здобула команда з Вінниці «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ», а кращими гравцями були Валерія Якушева та Дар’я Ковальчук. Інформаційна Вінниччина побувала на матчі та дізналась думки команди та глядачів щодо гри.

Суперлігу у місті організували в оновленому спортивному комплексі «Аква-Він». І 24 грудня у ньому провели гру команди «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ» та полтавського клубу ВК «Полтавчанка-ПНПУ». Потім змагався «Хімік» проти «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ». З перших секунд розпочалась активна боротьба вінницьких гравців проти Полтави. Перше очко здобула наша команда, проте згодом перевагу в балах тримала команда «Полтавчанка-ПНПУ». Перший сет закінчився з рахунком 15:25 на користь гостей (0:1).

В другому сеті вінницькій команді вдалось виправити ситуації та зрівняти рахунок 1:1, закінчивши гру 25:23. «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ» і ВК «Полтавчанка-ПНПУ» виборювали кожне очко. Часто у цьому сеті команди мали однаковий рахунок і було важко вгадати, як закінчиться ця гра.

Третій сет закінчився рахунком 22:25 (1:2) на користь «Полтавчанки-ПНПУ». Вінницька команда «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ» достойно тримала гру, проте для перемоги не вистачило кілька очків. Проте у четвертому сеті ситуацію знову вдалось виправити та здобути 25:18 на користь команди «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ». Як і раніше, на цьому етапі вінницькі гравці використовували різні прийоми та методи гри. Обманювали противників та вели гру не тільки силою подач м’яча, а ще й власною стратегією. Завдяки цьому у четвертому сеті маємо 2:2.

П’ятий сет був вирішальним. Гравці вели настільки напружену гру, що глядачі з криками, із захватом підтримували команди. Вирішальний сет набрав доволі велику напругу і один гравець з полтавської команди «Полтавчанки-ПНПУ» отримав пошкодження ноги. Тому довелось покинути гру. Та все ж з рахунком 15:8 перемагає вінницька волейбольна команда «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ». Загальний рахунок 3:2 на користь Вінниці.

Інформаційна Вінниччина дізналась думки глядачів, гравців та керівників вінницької команди. Наприклад, вінничанка Анастасія ще раніше цікавилась волейболом, а на цій грі була у ролі глядачки. Вболівала за «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ». Розповіла, що для неї ця гра дуже потужна.

«Обидві команди були достойні перемоги, проте була впевнена, що «Добродій» переможе. Дуже пишаюсь вінничанками, бо вся команда грала на високому рівні. Це було захоплююче і впевнена, кожен у залі дуже сильно переживав та вболівав за гравцями», - поділилась враженнями Анастасія.

Після гри Інформаційна Вінниччина поспілкувалась з капітаном команди «ДоброДій-Медуніверситет-ШВСМ» Валерією Якушевою. Розповідає, що здогадувались, гра буде не легкою.

«Ми знали, що ця гра буде серйозною. Десь, можливо, розслабились, тому що минулу гру виграли рахунком 0:3. В наших конкурентів було велике бажання грати. Проте знаючи, що вони тренуються менше за нас, то, напевно, вони і на бажанні зіграли. Зараз у мене змішанні емоції тут і радість, і втома, та все разом. На наступну гру команда налаштована боротись. Ми могли ще у Полтаві, коли грали проти Запоріжжя, взяти гру. Проте не склалось. Готові боротися до останнього», - розповідає Валерія Якушева.

Про гру також поділився враженнями Почесний Президент клубу «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ» Василь Мельникович. Каже, наші дівчата хвилювались, адже у цьому залі грали вперше.

«Вони дуже хотіли перемогти. У першому таймі у них було велике хвилювання. Проте майстерність дівчат, налаштування на гру, тренерська підтримка від Юлії Іванівни дозволило виграти. Вважаю, що наступна гра з «Орбітою» буде спокійніше і покажемо хороший результат. Ми віримо у свою команду та в їхню перемогу. Думаю, сьогодні можна було легше обійти суперників, якби не було хвилювання. Ця команда набирає обертів. Наприклад, з’явився нова гравчиня. Вона закрила багато питань, які були раніше», – розповів Василь Мельникович.

Як прокоментувала гру головна тренерка волейбольної команди «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ» Юлія Якушева, у команді провели деякі зміни. Також противники спочатку блокували сильних вінницьких гравців.

«Спочатку противники розібрали та заблокували хід Валерій Якушевій. Знаєте, їй все-таки 19 років. І вона також має право на маленький спад. Проте Валерія зібралась та повела за собою команду. Ми змінили розстановку гравців. Також додалась до команди нова дівчина ліберо. Вона не грала практично сезон, а ще й прийшла у новий зал, колектив, хотіла себе проявити. Хоч гра була складною, але ми її виграли. А ще це вперше, коли було багато глядачів у залі», - поділилась тренерка.

Також додала, що у грі, яка відбудеться 25 грудня, команда готова боротися та перемагати: «Люди чекають від нас легкої перемоги, проте халяви ніколи не буває». Окрім цього, перед грою Юлія Якушева завжди говорить команді вірити в себе. У гру проти «Полтавчанки-ПНПУ» найкраще проявили себе нападниці Валерія Якушева та Дар’я Ковальчук, які набрали 30 та 21 пункт відповідно.

Сьогодні, 25 грудня о 11:00 розпочалась наступна гра команди «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ» проти запорізької команди «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ».

Нагадаємо, вінницька жіноча волейбольна команда перемогла суперниць з Житомира.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак

Читайте також