menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Готуємо для наших військових»: як працюють ресторани у Вінниці у час воєнного стану(ФОТО)

05.03.2022 13:25

Ресторани у Вінниці волонтерять та готують їжу для військових і переселенців

З початку війни, яку розпочала Російська Федерація з 24 лютого, у Вінниці активізувалась робота волонтерів. Також низка закладів харчування почали готувати їжу для військових та переселенців. I-VIN.INFO дізнався у деяких місцевих закладах про їхню діяльність у період воєнного стану.

Один із місцевих закладів у Вінниці, які готують їжу для військових – «Кінь У Протигазі». Як розповіли для I-VIN.INFO адміністрація закладу, вони працюють зачиненими дверима. Зазначають, що посуду та овочів вистачає. Окрім цього, допомагають люди, які все приносять та закупляють.

«У нас вдосталь всього. Хоч команда не велика, але дуже згуртована, як і наша Україна. Рук вистачає, не втомлюємось, бо робимо це для наших бійців та захисників. Ми дуже вдячні людям, які з вірою в серці відгукуються на прохання допомоги. Приносять посуд і продукти , знаходять способи перевезення та роблять навіть більше. Віримо у мир. Слава Україні!  Слава ЗСУ! Бажаємо нам якнайменше втрат та якнайшвидшої перемоги!», - зазначили у закладі.

Також додали, що майже кожен заклад у Вінниці так волонтерить. Наприклад, у Тратторія «TerraMare» готують їжу для військових, теороборони та переселенців. Окрім цього, ще намагаються волонтерити. Як зазначила адміністрація закладу, достатньо працівників погодились допомогти.

«А ще дізнавшись, що ми волонтеримо, люди приносять нам продукти. Овочі, картоплю, крупи, м'ясо, тобто все, що мають. Декілька днів тому хлопці привезли пів свині. Також ми об’єднуємось з іншими закладами, коли потрібно приготувати більше 200 обідів чи вечерь», - повідомили у закладі.

Серед низки закладів, які готують для тероборони, приєднався і ресторан «Lavinia Osteria». Як розповіла адміністрація, що вони також працюють у закритому режимі на спецзамовлення.

«Продуктів вистачає, готуємо те, що нам замовляють та віддаємо безпосередньо у ресторані. Ми не відправляємо», - зазначили у закладі.

Від редакції: I-VIN.INFO  не вказував адреси та імена адміністраторів заради їхньої безпеки. Також закликаємо підтримувати заклади харчування, які готують для наших військових та переселенців. Насправді у Вінниці набагато більше ресторанів та кав’ярень, які допомагають нашим військовим. Проте на наші запити відгукнулись декілька.

Нагадаємо, у передмісті Києва винищувач скинув бомбу.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал. 

Фото: надані Тратторія «TerraMare» та «Кінь У Протигазі».

Головне фото: Тратторія «TerraMare».

Читайте також