menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Грандіозне світлове шоу»: вінничанка побувала на пісенному конкурсі «Євробачення» (ФОТО)

11.05.2023 14:55

Велика Британія приймає конкурс вдев'яте

У 2022-му році Україна з піснею «Stefania» гурту «Kalush Orchestra» перемогла на пісенному конкурсі «Євробачення». Та через безпекові побоювання, спричинені російським вторгненням в Україну, проводять його у Ліверпулі, Британія. Там вдалось побувати й вінничанці Ользі Бакар, яка поділилась враженнями з I-VIN.INFO.

«Завдяки тому, що Україна мала приймати гостей цього разу, то з роботи відрядили мене. А українцям у Британії якраз квитки надавали за зниженою ціною - двадцять фунтів у спеціальній касі. Перед цим був розіграш і лише три тисячі українців могли отримати їх за зниженою ціною. Нам пощастило і ми отримали квитки на перший полуфінал. Варто сказати, що трохи боялася натовпу після пережитого під час перетину кордону на початку війни. Та організація була на високому рівні і, звісно, присутня була й поліція», - розповідає вінничанка Ольга Бакар.

Вона додає, що «Євробачення-2023» - це грандіозне світлове шоу, над організацією якого працюють майстри:

«Всі були в стилізованих під гавайські намистах кольорів українського прапору, роздавали європейські та українські прапорці, в блискучих сукнях, а дехто й в рожевих капелюшках а-ля Стефанія. Також були одягнені й під Сердючку. Це, напевно, своєрідний символ Євробачення, адже була навіть ціла родина Сердючок. Правда, було трохи складно розуміти, коли та яка країна виступає, навіть сплутали чехів з українцями. І це лише тому, що вони заспівали приспів українською. Але слухати кожного було неймовірно. Моя донька Ліля любить співати і для неї фаворити - усі. Вона вболівала власне за тих, хто й пройшов до фіналу. Так, нам сподобалися Португалія, Швеція та Чехія. Тож підемо вболівати ще у себе вдома, в Кардіфі!».

Ольга розповіла, що на конкурсі вони зустріли студентів із Азербайджана, які наразі вчаться в Лондоні. То й ті при зустрічі довго розпитували, як у них справи, намагались підтримати та наостанок попрощались зі словами «Слава Україні!». Вінничанка також зауважила, щозустріла тут українку-полісвумен, котра тримала український прапор з Маріуполя.

Довідково:

У вівторок, 9 травня, відбувся перший півфінал міжнародного конкурсу «Євробачення». Велика Британія приймає конкурс вдев'яте. Востаннє це відбулось 1998 року в Бірмінгемі.

Відкривала вечір і конкурс загалом співачка Юлія Саніна, яка також є ведучою «Євробачення-2023». Лідерка The HardKiss виступила з піснею «Маяк».

Загалом у першому півфіналі виступили конкурсанти з 15 країн. У фінал потрапили десятеро з них: Хорватія, Молдова, Швейцарія, Фінляндія, Чехія, Ізраїль, Португалія, Швеція, Сербія та Норвегія.

Нагадаємо,на Євробаченні відкрили виставку «See, Feel, Hear Ukraine».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото надані Ольгою Бакар


Читайте також