menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Громади з Вінниччини можуть взяти участь у програмі від ЄС

19.03.2023 16:00

Стартувала програма ЄС з відбудови України

Європейська комісія запустила програму «Новий європейський Баухаус». Основна мета – допомогти у відбудові України в партнерстві з українськими організаціями. Також надати практичну допомогу місцевим громадам, які займаються відбудовою нашої держави. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на Еuneighbourseast.eu.

Програму організували за ініціативи та участі українських партнерів: Ro3kvit, ReThink, Угода мерів – Схід, а також Ради архітекторів Європи.

«Ми відбудуємо Україну. Ми повинні це зробити і зробимо це. Відбудова повинна відбуватися в дусі Нового європейського Баухауса. Найактивнішими учасниками є містобудівники, архітектори, інженери, і їх надихатиме концепція Нового європейського Баухауса. Наше бачення полягає в тому, щоб перетворити завдані війною руйнування на можливості збудувати для України гарне й здорове майбутнє» , – заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Програма стартувала з 16 березня. А вже з квітня Єврокомісія та українські партнери проаналізують потреби українських громад і розроблять подальші заходи для сприяння відбудові.

Новий європейський Баухаус– це екологічний, економічний і культурний проєкт, запущений Урсулою фон дер Ляєн у 2020 році. Він фокусує увагу на розвитку місцевих громад і реалізації Європейської зеленої угоди через просування гарних, сталих та інклюзивних місцевостей, продуктів і послуг.

Нагадаємо, розпочався всеукраїнський конкурс для школярів.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: euneighbourseast.eu



Читайте також