menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Громадська мобілізація» у Вінниці: мешканці будинку прагнуть зупинити знищення зеленої зони

11.06.2023 13:45

У Вінниці мешканці багатоквартирного будинку намагаються не допустити вирубки дерев

У мешканців будинку в одному зі спальних районів Вінниці зав’язався конфлікт із забудовником, який хоче побудувати мийку для автомобілів просто під їхніми вікнами. Небайдужі мешканці будинку об’єдналися, щоб не допустити знищення та забудови зеленої зони на їхньому подвір’ї. повідомляє I-VIN.INFO.

У центрі подій опинилися мешканці будинку на вулиці Келецька, 52. На території біля їхнього будинку хочуть вирубати дерева та забудувати зелену зону. До мешканців прийшов забудовник, який заявив, що виріже дерева на ділянці, де росте приблизно 20 берез та тополь, а на їх місці зробить офіс з парковкою та мийку для автомобілів.

«Сам забудовник нам не представився але ми дізналися, як його звуть. В перший раз він прийшов до нас 1 червня та почав у доволі агресивній манері розповідати нам, що питання щодо забудови вже вирішено і що він вже стовідсотково почне на цій ділянці забудову», - розповідає мешканка будинку Оксана Тупальська.

Рішенням Вінницької міської ради від 4 серпня 2011 року ділянка, яку хотіли забудувати, була офіційно віднесена до території земель зелених насаджень.

«На намальованому забудовником плані від вікон до видуманої забудови набагато більше, ніж реально, бо територія не настільки велика. Насправді, у вікна просто впритул будуть дивитися стіни. А замість дерев буде каміння. Під вікнами - автівки людей, які приїдуть в офісний центр», - пише на своїй фейсбук-сторінці Оксана Тупальська.

Небайдужі місцеві мешканці зібрали 70 підписів та вручили офіційну відмову забудовнику, коли той прийшов вдруге вже шостого червня.

«Ми писали кілька звернень у міську раду, спілкувалися із депутатами. З того, що нам вдалося від них дізнатися, стає зрозуміло, що у цього забудовника немає ніякого юридичного дозволу від міської ради. Він просто намагався нас залякати і вже потім якось узаконити свою забудову», - додає пані Оксана.

У першому листі від міської ради, який отримали мешканці будину, зазначалось, що наміри використання земельної ділянки будуть узгоджуватись з мешканцями Вінниці. Проте, забудовник і досі не полишає своїх планів на цю ділянку, навіть попри офіційну відмову від мешканців будинку.

«Наразі ми чекаємо від Вінницької міської ради офіційної відповіді, де вони б вказали, що не допускають забудови ділянки цим забудовником. Дуже прикро, що під час війни стикатґємося із такими ситуаціями і маємо боротися із усім цим», - зазначає Оксана Тупальська.

На жаль, із забудовником нам не вдалось поспілкуватись, щоб він прокоментував цю ситуацію.

Окрім недопущення забудови, мешканці будинку 52 по вулиці Келецькій тепер просять у місцевої влади посприяти у подальшому розвитку зеленої зони на цій ділянці. Електронна петиція щодо збереження зеленої зони та побудови СкейтПарку на цій ділянці вже зібрала необхідну кількість підписів.

«Наступна ціль – благоустрій. Ми хочемо лавочки, квіти, гарні дерева, зелень та красу. Можливо, ця неприємна історія із забудовником дасть свої плюси. Мешканці будинку згуртувались навколо захисту цієї ділянки і тепер ми можемо разом лобіювати рішення про її благоустрій», - каже пані Оксана.

Читайте також, Вінниця – не тільки про фонтани. Історія створення залізничного вокзалу.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: надані Оксаною Тупальською

Читайте також