menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Громадський простір Krop:hub перетворився на волонтерський штаб (ФОТО)

У Кропивницькому оголосили народний збір «365-НЕЗЛАМНІ»

Вже понад дев’ять років існує громадський простір Krop:hub у Кропивницькому. Відкрили його у приміщенні колишньої пральні і на початку використовували як базу для збору речей військовим. Згодом тут хаб запрацював і як мистецький простір. З 24 лютого 2022 року Krop:hub перетворився на волонтерський штаб, через який зібрано вже більше десяти мільйонів гривень на допомогу армії, повідомляє І-VIN.INFO.

Співзасновницею цього громадського простору є заступниця голови Кіровоградської обласної військової адміністрації Катерина Колтунова. Зізнається, що на посаді вона лише три місяці, а в Krop:hub почуває себе, ніби вдома:

«Я вагалася перед тим, як прийняти це рішення. Але це був мій обов’язок. Не тільки комунікувати з органами влади, пропонувати їм спільні проєкти, а самій спробувати все реалізувати. Коли людині з громадського сектору пропонують серйозну посаду у державній службі, відмовлятися неправильно. Є шанс показати, на що ти здатна. І своїм особистим ресурсом зробити життя людей кращим. Принаймні, спробувати. До того, як я перейшла працювати в адміністрацію, мені пропонували роботу в міжнародних організаціях. У мене був досвід роботи експерткою-консультанткою в одній з організацій. І, звісно, зарплата була вища, ніж зараз».

Численні проєкти наразі продовжують втілювати в життя, але головним є допомога армії.

«У нас тут працюють люди, яким небайдуже. Є дружини військових, матері військових, музиканти, ведучі, педагоги, люди різних професій, які працюють задля перемоги, - продовжує Катерина Колтунова. – Перший день повномасштабної війни був для всіх викликом, але ми до цього готувались і знали, що робити».

Відтоді громадський простір Krop:hub перетворився на волонтерський штаб. Тут збирають і відправляють все можливе для підтримки військових, допомагають також й переселенцям. Але основний напрямок зусиль волонтерів – дрони для наших бійців. Ось і зараз оголосили народний збір «365-НЕЗЛАМНІ» на дрони та антидронові рушниці для батальйонів Кіровоградської області.

«Якщо кожна людина докладеться до збору, ми зможемо суттєво допомогти нашим бійцям на фронті. Адже 365 гривень – це невеликі гроші, це одна гривня за кожен день незламності протягом цього важкого року. Якщо 11 тисяч людей підтримають нашу ініціативу, надіславши кожен по 365 гривень, ми зберемо 4 мільйона гривень, а це — 20 дронів і 4 антидронових рушниці», - наголошує Катерина Колтунова.

Дещо співзвучний з Krop:hub у Кропивницькому Вінницький молодіжний центр «Квадрат». Тут теж проводяться різноманітні зустрічі, конференції, майстер-класи, перегляди фільмів та інше. Крім того, тут щодня плетуть маскувальні сітки. А з початку повномасштабної війни «Квадрат» перетворився на гуманітарний хаб: сюди приносили речі першої необхідності, одяг, взуття, продукти для переселенців та військових. Зараз «Квадрат», як і простір Krop:hub, продовжує діяти для нашої перемоги.

Матеріал підготовлений в рамках престуру від Харківського пресклубу.

А ці боєприпаси підписали за свої міста журналісти зі свіх куточків України.

Читайте також: переселенка із Харківщини навчає шити усіх охочих у Знам’янці.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Тетяна Щербатюк та зі сторінки у Facebook Молодіжного центру «Квадрат»

Читайте також