menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Хіти Євробачення та народні пісні: на концерті у Вінниці збирали кошти на автомобіль для ЗСУ (ФОТО)

08.12.2022 16:30

Відомий на Закарпатті гурт «Анця» вперше виступив у Вінниці

Вчора у Вінниці пройшов благодійний концерт гуртів «Анця» та «Мокоша» в рамках проєкту «Доброго вечора, ми з України!». Хіти учасників Євробачення 2022 у фольклорному виконанні, традиційні українські пісні та запальна танцювальна музика – все це звучало в цей вечір у стінах Вінницької обласної філармонії імені Леонтовича. I-VIN.INFO розповідає про те, як проходив цей концерт.

«Сьогодні на цьому заході ми збираємо кошти на автомобіль для 171 батальйону 120-ої бригади, це вже третій автомобіль, який ми купуємо в рамках реалізації проєкту «Доброго вечора, ми з України!». На цьому концерті виступатиме наш вінницький етно-гурт «Мокоша» і гості з Закарпаття – музичний гурт «Анця». В першу чергу гостей нашого заходу чекає цікавий і професійний виступ чудових гуртів, які мають різноманітний репертуар, а також приємне спілкування у невимушеній атмосфері із щирими людьми. Найголовніше, що цей захід присвячений нашій спільній меті – перемозі України», - зазначив один з організаторів заходу Володимир Воловодюк.

Перед початком виступу гуртів дівчинка на ім’я Евеліна зачитала зворушливу молитву за Україну, яка змусила тягнутися в кишеню за хустинкою добру половину усіх присутніх.

Далі на сцену вийшов фольклорний колектив Вінницького коледжу мистецтв імені Миколи Леонтовича «Мокоша», чиє виконання народних українських пісень пробирало до мурашок та змушувало дивуватись можливостям людського голосу.

Також гурт «Мокоша» виконував хіти Євробачення 2022 у фольклорному стилі. Не обійшлося звісно ж і без головного хіта минулого Євробачення – пісні «Stefania».

Закарпатське жіноче тріо з Мукачева «Анця» з’явилося на сцені дуже ефектно, виконавиці співали свої пісні на притаманному їх батьківщині діалекті, тому значення деяких слів з пісень доводилося додатково пояснювати слухачам.

Для деяких пісень солістка гурту запрошувала на сцену людей із залу, аби вони доповнювали антураж та атмосферу пісні своїми танцями. Так, для однієї пісні потрібен був чоловік на ім’я Федір, адже ліричного героя з пісні саме так і звали. На жаль, жоден з присутніх у залі Федорів не наважився вийти на сцену, тому чоловік на ім’я Анатолій вирішив показати молодим, як вміли запалювати чоловіки у його часи.

Для наступних двох пісень гурту «Анця» на сцені знайшлося місце для присутніх у залі дітей, які не могли встояти на місці від запальної танцювальної музики закарпатських виконавиців.

На екваторі концерту гості заходу взяли участь у благодійному аукціоні, на якому розігрувалися унікальні лоти, такі як: картина солістки гурту «Анця» Ірини Янцо, картина подільської майстрині Наталії Гуляєвої, уламки українського літака, пілот якого збивав ворожі «Шахеди» над Вінниччиною.

Після аукціону на сцену повернувся гурт «Анця», який продовжував виконувати пісні зі свого репертуару, не дивлячись на те, що виконавиці вже запізнювались на останній потяг, який міг довезти їх з Вінниці до Мукачева.

Закінчили свій виступ закарпатські співачки потужною піснею із підходящою назвою «Бомба», із якою «Анця» брали участь у Національному відборі на Евробачення-2023.

В кінці свого виступу виконавиці з Мукачева щиро подякували вінничанам за теплий прийом, а самі ж слухачі відповіли гурту гучними та довгими оплесками.

Наприкінці концерту легендарну пісню «Ой у лузі червона калина» заспівали усі разом: «Анця», «Мокоша» та глядачі.

Організаторами заходу виступили дві громадьські організаціії «Вінницький козацький полк імені Івана Богуна» і «ВіннСолард».

Нагадаємо, пілоту Вадиму Ворошилову з позивним «Кaraya» вручили орден «Золота зірка».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер

Читайте також