menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Хочемо, щоб наша Вапнярка процтвітала» – активісти Молодіжної ради на Вінниччині (ФОТО)

26.09.2021 19:37

Молодіжна рада Вапнярської громади хоче створити локальний парковий простір

На Вінниччині у Вапнярській громаді активно працює Молодіжна рада. За її ініціативи проводяться велопробіги, концерти, толоки та інше. Інформаційна Вінниччина дізнавалась у голови Молодіжної ради Анастасії Стангріт, з якими труднощами довелось зіткнутись та які перспективи у діяльності Молодіжної ради.

– Наша Молодіжна рада створилась 2 жовтня 2020 року, - згадує вона. – Тоді все тільки формувалось, ми самі ще погано уявляли її функції. Дійсно, дуже важливо пояснити, чим має займатись Молодіжна рада. Я б порадила тим, хто ще на шляху створення, провести своєрідний тренінг у громаді, на якому чітко окреслити завдання та цілі Молодіжної ради.

Тоді була б набагато краща співпраця та взаємодія, переконана голова Молодіжної ради.

– На щастя, у нас є ініціативна група з 10 учасників. Вони всіх заряджають своїм ентузіазмом та змушують рухатися всіх навколо. Завдяки їм у нас й відбувається так багато заходів. І долучається до них величезна кількість людей. Паперовою роботою, а її немало, у нас займається секретар та помічники голови. Решту обов’язків розподіляємо між членами Молодіжної ради. Коли до роботи беруться усі разом, то й результат отримуємо чудовий, говорить Анастасія.

За її словами, найкращим прикладом спільної роботи є толока:

– Вважаю, що толока – ідеальне рішення для активізації діяльності. Тому що без коштів організувати захід на такому високому рівні можна якраз за допомогою толоки. І ми зробили дуже багато для майбутнього молодіжного простору, який хочемо облаштувати у парку.

На толоку із прибирання місця під майбутню локацію для дозвілля молоді прийшло близько 50 людей: працівники Вапнярської селищної ради, вчителі Вапнярської школи № 1 та Вапнярської школи № 2, працівники культури.

– Навіть наш комунгосп долучився, і за допомогою машин «Маніту» дуже швидко розчистили потрібну ділянку, і разом її прибрали. Всі були дуже задоволені і натхненні створенням паркового простору для молоді. Ми запланували, що тут будуть не тільки лавочки стояти, а й гамаки висіти. Також хочемо облаштувати мобільну кав’ярню, щоб на відпочинку можна було й кави випити, й солодощами посмакувати, - продовжує Анастасія. – Планів та ідей у нас багато. Але немає коштів. Втім, Вапнярська селищна рада вже проголосувала за відведення ділянки під парковий молодіжний простір. На черзі – виділення коштів.

Анастасія запевняє, що члени Молодіжної ради відвідують усі сесії Вапнярської селищної ради. До їхніх пропозицій дослухаються та заслуховують на сесії.

Завдяки активній роботі Молодіжна рада організувала багато концертів, провела велопробіги і толоки, долучилась до акції озеленення, висадила трояндову алею біля Вапнярського селищного Будинку культури та зробила багато іншого, корисного та цікавого. І попереду ще багато проєктів та ініціатив.


Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото зі сторінки Молодіжна рада Вапнярської ТГ у Фейсбук

Читайте також