menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Хочеться більше таких локацій у місті»: новий «Активний парк» запрацював у громаді на Вінниччині (ФОТО)

04.11.2021 16:30

В Козятинській громаді феєрично та яскраво запрацював «Активний парк»

На Вінниччині, в Козятинській громаді, 3 листопада запрацювала ще одна локація «Активного парку». Місцеві провели феєричне відкриття з виступами козятинських зірок та колективом черлідерів. Інформаційна Вінниччина побувала на відкриті, оглянула локацію та дізналась про враження місцевих від такої ініціативи Президента України.

Місцем розташування «Активного парку» в Козятинській громаді обрали парк імені Пушкіна. Під час відкриття тут було багато дітей, які грались на розважальний майданчиках. Прогулювались матусі з візочками і місцеві, які прийшли подивитися на локацію та її відкриття. Начальник Управління спорту та рухової активності Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації, Заслужений майстер спорту України, дворазовий чемпіон світу, срібний призер 27-х Олімпійських ігор в Сіднеї з велоспорту на треку Сергій Чернявський у своїй промові зазначив, що ця локація в Козятині одна з небагатьох, яка найкраще відповідає стандартам.

Після офіційної частини приємно вразили своїм виступом тренер з воркауту колективу «The best»Андрій Салинко та його вихованець, срібний призер чемпіонату України Максим Путь. Вони показували свої вміння, різні елементи воркауту та складні трюки. Місцеві захопливо дивились на виступ і активно аплодували. Окрім цього, Інформаційна Вінниччина поспілкувалася з Андрієм Салинко. Він розповів, що його колектив «The best» був на шоу «Україна має талант» у 2016 році та доволі відомий у місті. У його керівництві більше 30 дітей. Також додав, що їм доволі цікаво займатися спортом і воркаутом.

«Насправді воркаут – це такий вид спорту, який об’єднує гімнастику, акробатику та навіть силові вправи. А на території цього «Активного парку» якраз доволі зручно ним займатися. Хоч ця локація у нас одна в місті, проте майданчиків для воркауту, як на мене, вистачає», – додає тренер з воркауту.

До кожної локації закріплений свій координатор. У Козятинській громаді цю посаду займає місцевий фітнес-тренер Максим Михальчишин. «Активний парк» створений з дотриманням загальних стандартів, тут єтурніки, бруси, шведська стінка, координаційна лінія, лавочки. Також в рамках програми Президента України «Здорова Україна» йому вручили сумку з інвентарем, яким мають право користуватися місцеві. Як додає координатор, жителі Козятина активно цікавились локацією та задавали чимало питань.

«Для місцевих це щось нове. Спочатку вони обережно підходили та розпитували. Здебільшого цікавились чи це безкоштовно. А коли я відповідав, що так, то деякі навіть не вірили та йшли геть. Проте, якщо в перший день люди лякалися, то на другий день вони приходили і активно займалися. Також часто запитують, хто зробив майданчик, яка вікова категорія на ньому може займатися та цікавляться про розклад занять », – поділився координатор.

Окрім цього, Максим додав, що молоді легко сканувати QR-коди, а старшому поколінню він часто допомагає з цим і вказує, що робити, який додаток потрібно завантажити на телефон. Інформаційна Вінниччина дізналась ще думку місцевих про «Активний парк». Максим Путь в цей день відзначає 8 років. Також він раніше показував свої вміння з воркауту на цій локації та розповів, що цей майданчик йому подобається та є доволі зручним для тренувань. Його мати Марія Путь розповіла, що для неї хотілось би більше подібних майданчиків для дітей.

«У нас є такі райони, де дійсно не вистачає таких майданчиків, і хотілось би їх побільше, аби дітям було куди піти. Це місце хороше і зручне для місцевих. Проте в районі «училища» також була би доречна ця локація», - зазначила місцева жителька.

Діяльність організації «Спорт для всіх» спрямована на пропаганду здорового способу життя, активного дозвілля та проведення фізкультурно-оздоровчих заходів, тренінгів для дошкільнят, учнівської, студентської молоді, дорослого населення та людей похилого віку Вінницької області. Це, приміром, «Скандинавська ходьба», «Ознайомчі заняття з трьох видів туризму», «Козацькі розваги»,«Мама, тато, я – спортивна сім’я» та «Веселі старти». Головний фахівець ВОЦФЗН «Спорт для всіх» Кристина Коломієць розповіла, як спорт впливає на життя українців:

«Регулярні заняття спортом позитивно впливають на наше здоров’я, настрій та загальне самопочуття. Люди, які займаються спортом, менше хворіють. Недарма кажуть: «У здоровому тілі – здоровий дух!».Тож я хочу, щоб спорт став невід’ємною частиною життя кожної людини».

Також вона розповіла про користь від занять на «Активному парку».

«Для того, щоб почати займатися спортом, не потрібно володіти якимись надприродними навичками або знаннями. Тут не грає ролі ні стать, ні вік, ні освіта, ні фінансове становище. Важливо тільки бажання і здатність знайти в собі сили зробити перший крок назустріч спорту. Для цього якнайкраще і підходить «Активний парк», який відповідає всім цим вимогам. Вони допоможуть кожній людині почувати себе здоровішими і сильнішими, оскільки для цього створені всі умови», – додає фахівчиня.

Нагадаємо,у Калинівській громаді потужно працює локація «Активного парку».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.


Фото: Руслана Сивак


Читайте також