menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Хвилини мовчання, дні пам’яті, виставки: як вінницькі громади відзначатимуть День Героїв Небесної Сотні

19.02.2022 16:00

Громади Вінниччини розповіли про свої заходи, які проведуть до Дня вшанування Героїв Небесної Сотні

Завтра, 20 лютого, вся Україна відзначатиме День Героїв Небесної Сотні. Проте вшанування всіх загиблих учасників Майдану відбувається впродовж 18-20 лютого. Кожна громада на Вінниччині вже створила план заходів, аби Героїв України та розповісти про них молодому поколінню. I-VIN.INFO дізнався про урочистості, які проведуть на Вінниччині, відправивши запит на публічну інформацію.

У Вендичанській територіальній громаді до Дня Героїв Небесної Сотні проведуть тематичні заходи як у школах, так і у закладах культури. Наприклад, у закладах загальної середньої освіти пройдуть хвилини мовчання, інформаційні хвилинки, години спілкування на теми про Революцію Гідності та Небесну Сотню. Окрім цього, в опорному закладі «Вендичанський ліцей» та у Конівській початковій школі проведуть перегляд фільмів «Зима, що нас змінила», «Революція Гідності», «Ангели майдану».

В усіх закладах освіти представлять виставку літератури, присвячену пам’яті Героїв Небесної Сотні. А у Немерченській гімназії та Кукавському ліцеї організують бесіди на теми «Герої не вмирають», «Герої Революції гідності», «У їхніх серцях жила Україна». У Конівській початковій школі пройде флешмоб «Зав’яжи стрічку Пам’яті на честь Героїв», акції «Запали свічку», «Ангели пам’яті», прослуховування пісень та патріотична година.

Окрім цього, у Вендичанській територіальній громаді проведуть низку заходів й у культурних закладах. Наприклад, у Вендичанському селищному будинку культури переглядатимуть кінострічку «Ангели не вмирають». У всіх бібліотеках громади організують книжкові виставки «Небесна сотня. Герої нашого часу». А у деяких сільських клубах та будинках відбудуться патріотичні читання «Майдан: збереження та увічнення пам`яті». Також організують патріотичні години, хвилини пам’яті у закладах культури та Поетичний вінок шани Героям Небесної Сотні «Високою поезією про високий подвиг» у Слідянській сільській бібліотеці.

А у Джуринській територіальній громаді до Дня вшанування Героїв Небесної Сотні у школах планують провести вечір-реквієм «Hoвi часи народжують нових героїв». Тим часом у Могилів-Подільській територіальній громаді організують у навчальних закладах пам’ятні лінійки, тематичні уроки та флешмоби. У місцевих бібліотеках проведуть виставки та години до Дня вшанування Героїв Небесної Сотні. Окрім цього, на Майдані Шани керівництво міста та громадськості відбудеться покладання квітів.

У Погребищенській територіальній громаді організують мітинг-реквієм у місті Погребище біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, покладання квітів разом з представниками органів місцевого самоврядування та учасників революційних подій в Україні у 2004, 2013-2014 роках. Також у школах та навчальних закладах проведуть тематичні уроки, бесіди та виховні години. У бібліотеках та музеях громади організують відкриті перегляди літератури, книжкові виставки, інформаційні години: «Хронологія подій 18-19 лютого. Майдан 2014», «Хоробрі серця», «Україна – соборна, єдина держава», «Герої Майдану» та інші.

У Мурованокуриловецькій територіальній громаді до Дня вшанування Героїв Небесної Сотні організують годину скорботи «Небесна Сотня у наших серцях» у Центрі культури і дозвілля та виставку-пам’ять «Живі, поки пам’ятаємо…» , патріотичну годину-реквієм з учнями молодших класів «Небесна сотня: сторінки нашої історії» у селищній публічній бібліотеці. Також у місцевому краєзнавчому музеї оформлять міні-експозиції інформаційних матеріалів та фотоматеріалів до Дня пам’яті Героїв Небесної сотні.

У Гайсинській територіальній громаді 18 лютого до Дня Героїв Небесної Сотні біля пам’ятного знаку Небесній Сотні в Гайсинському парку культури та відпочинку ім.Б.Хмельницького провели мітинг пам’яті «Небесна Сотня в пам’яті навіки» та акцію «Ангели пам’яті». Цього ж дня у Гайсинській центральній бібліотеці відбулась бібліотечна виставка «Майдан від першої особи: долі героїв». А сьогодні, 19 лютого, у цьому ж закладі проведуть огляд літератури «Майдан у книгах».

У Бібліотеці – філія для дітей, що у Гайсині, облаштують 19 лютого панораму гідності «Небесну Сотню зорі освітили, щоби безсмертною лишилася в віках». А протягом 15-20 лютого у всіх закладах культури громади проводяться бібліотечні виставки, години патріотизму, вечори пам’яті, бесіди, вечори смутку до Дня героїв Небесної Сотні. Вже 20 лютого у  кінотеатрі «Мир» КП «Гайсинська дирекція кіномережі» заплановано тематичний показ фільму «Зима, що нас змінила». У Гайсинській міській раді зауважили, що заходи проведуть з дотриманням усіх карантинних вимог.

А у Шаргородській територіальній громаді 18 лютого працівники дитячої бібліотеки для учнів Шаргородської ЗЗСО №1 І-ІІІ ступенів провели годину пам’яті «Їх серця б’ються на небесах». Також у громаді цього ж дня провели вечір пам’яті «Небесна Сотня білих журавлів», після нього відбулось покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченка, як жест вшанування пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні. Окрім цього, у місцевому кінотеатрі вже 21 лютого покажуть документальних фільм «Пам’яті ангелів». У громаді подбали і про учнів, тому у школах теж організують виховні години, перегляд телефільмів, а школярі матимуть змогу долучитись до акції «Ангели пам’яті».

Нагадаємо, на Вінниччині вшановують Героїв Небесної Сотні.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: dduvs.in.ua/sky

Читайте також