menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Ідея проєкту формувалася кілька років»: вінничанин про створення власного проєкту для допомоги спортсменам й ЗСУ

14.09.2022 18:10

Проєкт наразі охоплює усю територію України, де військова адміністрація дозволила проведення спортивних змагань

Допомогти дитячо-юнацьким та аматорським колективам швидко знаходити актуальну інформацію про спортивні події, турніри, тренувальні збори – саме такою є мета проєкту MyChamp. I-VIN.INFO дізнався, як багато спортсменів долучились до проєкту та чи змінився напрям роботи після повномасштабного вторгнення.

«Ідея проєкту формувалася кілька років. Це пов'язано з тим, що я та мої колеги безпосередньо пов'язані зі спортом: участю у змаганнях та їх організацією. Ми зіткнулися з проблемою відсутності агрегатора для спортивних подій, який допомагав би організаторам знаходити нових учасників, а також усім охочим», - розповідає співзасновник та технічний керівник проєкту MyChamp Володимир Краковецький.

Основна ціль проєкту – допомогти дитячо-юнацьким та аматорським колективам швидко та зручно знаходити актуальну інформацію про спортивні події, турніри, тренувальні збори тощо.

«У нашій команді всього декілька членів, які займаються програмуванням продукту, дизайном та піаром. Проєкт наразі охоплює усю територію України, де військова адміністрація дозволила проведення спортивних змагань. У перспективі ми плануємо розширювати власну діяльність за межі нашої країни», - додає Володимир Краковецький.

Він зауважує, що з перших днів повномасштабного вторгнення рф в Україну функціональність системи дещо змінилася: її спрямували на пошук спортивних секцій для дітей-переселенців в Україні та за її межами. Проте, наразі команда повернулася до першочергової мети та зосередили свою діяльність на всій території України.

За перших кілька місяців повномасштабного вторгнення завдяки проєкту MyChamp знайти спортивні секції змогли понад 100 спортсменів не лише в Україні, а й за її межами. Найбільш популярним видом спорту став футбол, однак інколи приходили запити і по іншим видам спорту: скелелазіння, батутний спорт, дихальні практики тощо.

Водночас, співзасновник MyChamp зазначив, що левова частина запитів залишилася відкритою і це пов'язано з проблемами комунікації із закордонними секціями, відсутністю секцій у певних регіонах України або ж припинення їх діяльності через війну.

«Наразі ми не співпрацюємо зі спортивними організаціями, хоча завжди відкриті до пропозицій. За час роботи проєкту нас підтримало багато спортсменів, блогерів та інфлуенсерів. Серед них: Юлія та Андрій П'ятови, Влада та Олександр Зінченки, Джамала, Злата Огневич, Володимир Дантес та інші. Усім їм ми висловлюємо велику вдячність за це», - каже Володимир Краковецький.

Наразі це не єдиний напрям діяльності проєкту, адже організовуються ініціативи для допомоги Збройним силам України. Для прикладу, навесні та влітку провели п’ять благоднійних турнірів за підтримки Вінницької міської федерації футболу та організували благодійний матч з командою переселенців. Кошти, що були зібрані на цих подіях, передали на потреби спортсменів, які несуть службу у лавах ЗСУ.

На цей момент завдяки проєкту MyChamp також проводять розіграш футболок з автографами зірок футболу та шоу-бізнесу, що брали участь у Великому благодійному матчі в Ужгороді наприкінці червня. Кошти від розіграшу футболок надходять до ГО «Ліга Життя», а потім їх направлять для купівлі позашляховика бійцям на Донецькому напрямку.

Нагадаємо,на Вінниччині провели Перші районні спортивні ігри для підтримки ЗСУ.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: сторінка MyChamp у Facebook


Читайте також