menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Інтриги на цих змаганнях не було»: вінницький пауерліфтер про чергову перемогу на чемпіонаті світу

26.05.2023 10:45

Іван Чупринко здобув «золото» чемпіонату світу в Південно-Африканській республіці

Нещодавно вінницький пауерліфтер Іван Чупринко виборов золоту медаль на чемпіонаті світу з класичного жиму лежачі, що проходив у місті Сан-Сіті, Південно-Африканська Республіка. Це вже не перше звання чемпіона світу для вінницького спортсмена. I-VIN.INFO розпитав у Івана про подорож на інший кінець світу, підтримку України в Південній Африці, конкуренцію на чемпіонаті та інше.

Іван Чупринко став чемпіоном світу у ваговій категорії до 74 кілограм. Спортсмен з першої спроби подужав вагу у 210 кг та переміг, відірвавшись від найближчого суперника аж на 40 кг. Про це ми писали в окремому матеріалі.

— Чи важко було фізично перенести подорож через половину світу?

— Подорож дійсно була дуже довгою. Спочатку з Вінниці я поїхав у Чернівці, звідти у Бухарест автобусом. З Бухареста літаком в Туреччину, а вже з Туреччини полетів прямо в ПАР. Дорога зайняла більш ніж дві доби і була дуже-дуже важкою, напевно, найважчою в моєму житті.

— Як проходила акліматизація в африканській країні? Чи готують в Сан-Сіті якусь незвичайну їжу, до якої було важко звикнути?

— Акліматизації як такої не було. Хоч ПАР і знаходиться в іншій півкулі, але континентальний клімат там такий самий помірний, як і в Україні. Інша справа, що в ПАР зараз практично початок зими, коли у нас тільки починається літо. Їжа в цій країні, звісно, трішки відрізняється за смаком, але кухня все одно доволі сучасна, тож особливої екзотики в цьому плані я не відчув.

— Ви поїхали сам чи з вами був хтось, хто підтримував вас на цих змаганнях?

— З Вінниці зі мною, на жаль, ніхто не приїхав, але на цих змаганнях була збірна України і усі спортсмени дуже активно підтримували один одного.

— Чи відчувалась підтримка України та українського спортсмена у ПАР, або ж вони там про війну і не чули зовсім?

— Важко сказати, яка позиція усього населення цієї країни до російсько-української війни. До нас підходили деякі люди із підтримкою, але не дуже багато. Проте, багато учасників змагань з інших країн висловлювали Україні підтримку. До нас підходили і морально підтримували поляки, фіни, американці, грузини та багато хто, я вже всіх і не перелічу.

— Як проходив чемпіонат, чи була інтрига та достойні суперники?

— Особливої інтриги на цих змаганнях не було. Мій основний суперник – японець Даікі Кодаму – перейшов в іншу вагову категорію, мабуть, не захотів змагатись зі мною цього року. Тому сумнівів, що я виграю цей чемпіонат у мене не було. Я на цих змаганнях старався перевершити свій особистий результат. Трохи мені для цього не вистачило сил, але сподіваюся зробити це вже на чемпіонаті Європи.

— Це для вас чергова перемога на чемпіонаті світу. Чого нам надалі від вас чекати в плані спортивних досягнень?

— Чекати довго не доведеться, адже я виступаю вже завтра. Це будуть такі самі змагання за чемпіонство світу, але вже в екіпірувальному жиму лежачи. Сподіваюся і на цих змаганнях не втратити ритму та концентрації і завоювати ще одну золоту медаль.

Читайте також, на базі вінницької спортшколи відкриють секцію вітрильного спорту.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: надані Іваном Чупринко

Читайте також