menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Тисячи переселенців та релоковані підприємства: підсумки року повномасштабної війни для Вінниччини

21.02.2023 20:15

Громади Вінниччини прийняли у себе десятки тисяч переселенців

З початку повномасштабної війни до Вінниччини переїхали більше 170 тисяч переселенців з регіонів, в яких проходили бойові дії. Громади Вінницької області прийняли у себе та створили умови для проживання усіх, хто був вимушений тікати від війни. I-VIN.INFO розповідає, які громади прийняли у себе переселенців та релоковані підприємства за рік повномасштабної війни.

Вороновицька громада:

З 24 лютого до громади пройшло 1634 переселенців, наразі в Вороновицькій громаді мешкає 410 внутрішньо-переміщених осіб.

Літинська громада:

З 24.02.2022 на території громади було зареєстровано 2896 внутрішньо переміщених осiб, станом на сьогодні кількість ВПО становить 859 громадян.

Джулинська громада:

Лише за тиждень повномасштабної війни у громаді зареєстрували 2143 ВПО, але зараз в Джулинській громаді мешкають 513 переселенців.

Агрономічна громада:

За час повномасштабної війни у громаді зареєструвалося 1155 переселенців, з них 130 вже виїхали з громади.

Якушинецька громада:

Станом на 7 лютого 2023 року в громаді зареєстровано 1626 внутрішньо-переміщених осіб, а по факту на території ТГ проживають 587 переселенців.

Ободівська громада:

В Ободівській громаді з 859 зареєстрованих ВПО наразі мешкають 420 переселенців.

Тульчинська громада:

В Тульчинська на сьогоднішній день зареєстровано аж 5144 внутрішньо-переміщені особи.

Бершадська громада:

Станом на 08.02.2023 на обліку у громаді зареєстровано 1447 ВПО.

Козятинська громада:

В Козятинській міській територіальній громаді станом на сьогодні зареєстровано 3572 внутрішньо-переміщені особи.

Шаргородська громада:

Кількість переселенців в громаді – 895 осіб, вони прибули з Херсонської, Харківської, Донецької, Луганської та Київської областей.

Джуринська громада:

Станом на початок лютого 2023 року у Джуринській громаді живуть 360 ВПО з Херсонської, Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Миколаївської, Луганської, Чернігівської, Запорізької, Київської та Одеської областей.

Вендичанська громада:

В громаді мешкає 357 переселенців, які мають статус ВПО. Вони приїхали з Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської, Запоріжської, Дніпропетровської, Миколаївської та Одеської областей.

Краснопільська громада:

В громаді на даний час проживає 540 вимушених переселенців (з 1619 зареєстрованих). Є представники з усіх тимчасово окупованих регіонів та регіонів де ведуться бойові дії (Донецька, Луганська, Запорізька, Херсонська та Миколаївська області).

Погребищенська громада:

Станом  на 08.02.2023 року на території Погребищенської міської територіальної громади зареєстровано 6680 осіб з числа ВПО, що є найвищим показником серед громад Вінницької області. Проте, фактично осіб які проживають в громаді, лише чверть від зареєстрованих ВПО.

Найбільше переміщених людей з міста Києва і нижченаведених областей: Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська.

Іванівська громада:

На території Іванівської громади проживає 1416 осіб з Херсонської, Харківської, Миколаївської, Донецької, Дніпропетровської та Запорізької областей.

Копайгородська громада:

На території Копайгородської громади станом на початок лютого мешкає 216 переселенців з Донецької, Луганської, Херсонської, Харківської, Миколаївської, Сумської, Житомирської, Дніпропетровської, Запорізької, Чернігівської, Київської та Одеської областей.

Ладижинська громада:

На території Ладижинської міської ТГ зареєстровано 2707 внутрішньо переміщених осіб. Вони переїхали з територій Харківської, Луганської, Одеської, Київської, Миколаївської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Чернігівської, Житомирської, Сумської, Волинської областей.

Липовецька громада:

У Липовецькій громаді проживає 953 ВПО, що перемістилися з Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Одеської, Харківської та Дніпропетровської областей.

Могилів-Подільська громада:

На території Могилів-Подільської територіальної громади зареєстровано 5633 внутрішньо-переміщені особи з Донецької, Луганської, Харківської, Херсонської та Київської областей.

Також на територію громади релокувалося ТОВ Науково-виробнича компанія «Глобус», воно переїхало з села Чайківка, Харківської області. Основні види діяльності цього підприємства – це виробництво кормів для свійських та домашніх тварин, оптова торгівля зерном, насінням та необробленим тютюном, а також виробництво мила та мийних засобів.

Мурованокуриловецька громада:

У цій громаді мешкає 2868 переселенців з Київської, Одеської, Чернігівської, Запорізької, Дніпропетровської, Житомирської, Сумської, Миколаївської, Луганської, Харківської та Донецької областей.

Хмільницька громада:

На території Хмільницької територіальної громади перебуває 6080 внутрішньо-переміщених осіб, з яких 1825 дітей віком до 18 років, 1085 пенсіонерів та 275 людей з інвалідністю. Усі вони прибули до громади з Харківської, Луганської, Дніпропетровської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської, Житомирської, Запорізької, Київської, Миколаївської, Одеської, а також АР Крим.

Станіславчицька громада:

На території Станіславчицької ТГ проживає близько 500 переселенців із статусом ВПО з різних регіонів України.

Турбівська громада:

У Турбівській селищній територіальній громаді проживає 678 ВПО, більшість з них – це переселенці з Донецької та Херсонської областей.

Вінницька громада:

На обліку в департаменті соціальної політики міської ради станом на 7 лютого знаходяться 45991 внутрішньо-переміщена особа з територій, де відбуваються бойові дії.

Переселенці приїхали з Донецької, Харківської, Херсонської, Луганської, Миколаївської, Запорізької, Чернігівської, Дніпропетровської, Сумської, Одеської, Житомирської, Полтавської, Волинської, Кіровоградської, Львівської, Чернівецької, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Черкавської, Київської областей, Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

Станом на 31 січня цього року на території Вінницької міської територіальної громади налічується 266 релокованих суб’єктів господарювання.

Релоковані підприємства в основному спеціалізуються на:

- оптовій та роздрібній торгівлі;

- ремонті автомобілів та мотоциклів;

- переробній промисловості;

- поштовій та кур’єрській діяльності;

- професійній, науковій та технічній діяльності;

- операціях з нерухомим майном;

- комп’ютерному програмуванні.

Сутисківська громада:

Станом на 13 лютого цього року в громаді зареєстровано 426 ВПО, з них 169 – з Донецької області, 74 – з Харківської, 53 – з Київської, 39 – з Херсонської, 39 – з Луганської, 17 – з Запорізької, 11 – з Миколаївської, 10 – з Чернігівської, 8 – з Одеської, 5 – з Дніпропетровської та 1 – з АР Крим.

Студенянська громада:

На території Студенянської територіальної громади Тульчинського району Вінницької області станом на 10.02.2023 року, проживає 309 внутрішньо переміщених осіб, які переїхали з м.Києва, Київської області, м.Чернігова, Чернігівської області, м.Донецька, Донецької області, м.Одеса, Одеської області, м.Харків, Харківської області, м.Запоріжжя, Запоріжської області, Херсонської області, Луганської області, Дніпропетровської області.

Томашпільська громада:

На сьогодні у громаді проживає 1271 внутрішньо-переміщена особа. В основному, це мешканці різних областей південного та східного регіонів України.

Тростянецька громада:

Кількість внутрішньо переміщених осіб, які мешкають на території громади становить 984 особи, з них: жінок - 464, чоловіків - 239, дітей – 281, інформація додається. Вони прибули з таких областей: Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Запорізька, Миколаївська, Київська, Одеська, Харківська, Херсонська, Житомирська, Чернігівська, Сумська.

Російська військова агресія спричинила велику гуманітарну катастрофу, змусивши майже 5 мільйонів українців та українок залишити свої домівки та стати внутрішньо-переміщеними особами а більше 14 мільйонів тікати від війни за кордон. Сподіваємося, що після перемоги України усі переселенці матимуть змогу повернутися до рідних домівок, або ж оберуть Вінниччину своїм новим домом та залишаться будувати нове життя саме тут.

Читайте також, «Кривавий календар»: хронологія військових злочинів росії

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: slovoidilo.ua, 24.vn.ua

Читайте також