menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Класно, що тут є все необхідне »: на Вінниччині відкрили черговий «Активний парк»

03.11.2021 19:50

У Хмільнику працює «Активний парк» для місцевих мешканців

На Вінниччині в місті Хмільник 3 листопада відкрили локацію «Активного парку». А раніше тут проводили навчальні роботи з координатором та інструктаж на місці локації. На відкритті місцеві спортсмени показували свої вміння, а координаторка парку показала вправи для розминки перед тренуванням. Інформаційній Вінниччині вдалось побувати на події, поспілкуватися з місцевими, дізнатися їхню думку про «Активний парк» та долучитися до зарядки.

Спортивну локацію в рамках ініціативи Президента України «Здорова Україна» в Хмільнику розмістили у самісінькому серці місцевого парку імені Тараса Шевченка. Тут, ще при вході, хмільничани займалися скандинавською ходьбою, бігом, футболом та просто прогулювались. Як розповів Інформаційній Вінниччині начальник відділу молоді та спорту управління освіти молоді та спорту Хмільницької міської ради Віталій Пальчевський, поруч із парком планують покращити благоустрій. Прагнуть не тільки облаштувати локацію відповідним приладдям, а ще й оздобити деревами. 

«Ось тут, поруч розсадять дерева. Окрім «Активного парку», маємо біля цієї локації ще два спортивних майданчика. Вони розташовані далі. У нас є окрема територія для волейболу, а також для турніків з іншими спорудами для занять спорту, яку встановили завдяки Миколі Сидоренку. Він подав проєкт від громади на створення цього майданчику та виграв», - розказав Віталій Пальчевський.

Начальник відділу молоді і спорту зауважив, що в парку імені Тараса Шевченка доволі багато інших спортивних локацій та активностей для місцевих. Проте все одно планують додати ще декілька для комфорту громадян. На думку Віталія Пальчевського, завдяки такому рішенню, стане популярний, як і місцевий, так і «Активний парк».

Як і зараз, так і раніше, до офіційного відкриття, місцеві вже активно займаються на ній. Наприклад, учениця школи «Зендокай-Карате-До» Ірина Сидоренко вже не вперше випробовує спортивний майданчик. Дівчина розповіла, їй до вподоби займатися на цьому місці, тому що не потрібно брати з собою забагато інвентарю.

«Класно, що не потрібно брати з собою спеціальне приладдя для розвитку м’язів ніг та координації, адже тут вже є координаційна лінія. Найбільше мені сподобались бруси та обладнання для віджимання. Насправді, віджимання від підлоги і від спеціальних турніків – це трохи різні вправи. Складніше буває і не дуже комфортно, тому для мене зручніше займатися за допомогою обладнання. Тут доволі велика територія для занять, і це тішить», - додала Ірина.

До кожної локації закріплений свій координатор. Раніше у місті Хмільник були дві особи, які претендували на цю посаду. Проте місцева влада не змогла налаштувати з ними робочий контакт, а на заміну знайшли Таю Фельдман, яка допомагатиме опановувати хмільничанам «Активний парк». Окрім проведення активностей на території, в її обов’язки входить: вести сторінки в соціальних мережах та поширювати інформацію і новини про локацію, робити доступним користування наданим інвентарем для людей та залучати місцевих до спорту. 

До того ж, координаторка «Активного парку» в Хмільнику розповіла, що на її думку, робота локації повинна продовжуватися під час карантину, адже завдяки спорту більшість зможе зміцнити свій імунітет навіть восени. Проте тренування під час карантину кожен має обирати індивідуально. Також Тая Фельдман ще раніше, влітку, з власної ініціативи, проводила заняття з розтяжки для хмільничан безкоштовно в місцевому парку. Зазначає, що напевно через це її і обрали координаторкою.

Також вона вже має плани для активностей в парку: проведення тренування, розтяжок, воркаутів, презентацій від професійних тренерів та спортсменів і ще багато іншого. Як виявилось, їй доволі легко налагодити комунікацію з людьми у маленькому місті.

«В невеликих містах найкраще поширюються новини не через Інстаграм чи Фейсбук, а завдяки «сарафанному радіо». Наприклад, коли вчитель з фізкультури приводить дітей на урок в «Активний парк», або тренер привіз своїх підопічних сюди на тренування. Ось це класно, коли так, тому що інші люди бачать, що щось відбувається на локації, хтось займається, тому і починають розповідати один одному. А на сторінці «Активні парки» в Інстаграм ще немає 5 тисяч підписників і великої популярності. Саме тому, на мою думку, найкраще люди дізнаються про локацію і події на ній, коли розповідають один одному, - доповнила координаторка Тая.

Нагадаємо, у Вапнярській громаді запрацював одинадцятий «Активний парк» на Вінниччині.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.


Фото: Руслана Сивак


Читайте також