menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Книгу вінницької письменниці заборонили у «ЛНР»

30.01.2023 10:10

У псевдореспубліці книгу внесли до списку небезпечної літератури

«Міністерство освіти і науки «ЛНР» створило список літератури, яку рекомендують вилучати з бібліотек та ховати у мішки. До переліку потрапила книга «Загублений між війнами» письменниці з Вінниці Наталки Доляк. Про це повідомляє I-VIN.INFO посилаючись на Суспільне.

Сама письменниця побачила цю новину у соціальних мережах.

«Дещо здивувалася, що книжка, видана у 2015-му опинилась в бібліотеках «ЛНР». Тішусь, що для цих негідників моя книга – зброя проти їхнього «руського міра», – зазначила письменниця.

Крім того, що потрапило до переліку (365 книг), окупанти вимагають позбутися літератури на тему Голодомору, методичок, довідників з історії України та дитячих коміксів.

Такі видання мають скласти окремо в ящики чи мішки та опечатати.

«З метою організації подальшої процедури списання зазначеної літератури необхідно підготувати Акти про списання, що включають такі відомості: інвентарний номер та шифр зберігання документа, короткий бібліографічний опис, ціну, зафіксовану у формі індивідуального обліку документів (у грн.) та загальну вартість виключених документів», – йдеться у розпорядженні «Міністра науки і освіти» так званої «Луганської народної республіки».

Читайте також, «Збройні сили України - це онуки тих, хто боровся в лавах УПА»: вінницький історик.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: suspilne.media

Читайте також