menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Конфлікт у селищній раді: сотні людей в громаді на Вінниччині виступили проти звільнення депутатів (ФОТО)

20.04.2023 14:35

Учасники зустрічі вважають звільнення безпідставним та несправедливим

Сьогодні у селищі Оратів Вінницької області люди зібрались на мітинг, який переріс у повноцінне народне зібрання на підтримку депутатів місцевої селищної ради Анатолія Салія та Сергія Салія. Нещодавно стало відомо, що їх можуть вигнати з фракції та позбавити місць у селищній раді. Місцеві мешканці виступили саме проти цього рішення, повідомляє I-VIN.INFO.

Ініціатором рішення про відставку депутатів стала секретар Оратівської селищної ради Леся Ларіонова, з якою, за словами Анатолія Салія, у них виник конфлікт інтересів.

«З тисячі голосів, набраних на виборах нашою партією, 750 було набрано моєю родиною – це мій син, брат та я. Голова партії Леся Ларіонова, ініціюючи рішення про нашу відставку, певно, грає в якісь свої політичні ігри. Пані секретар селищної ради є прихожанкою УПЦ (МП) і постійно показово виходила із зали засідання, коли велись будь-які обговорення подальшої діяльності цієї церкви в нашій громаді, за що я неодноразово робив їй особисті зауваження. Думаю, вона хоче прибрати нас із Сергієм з селищної ради та привести на наші місця лояльних до неї людей», - припустив Анатолій Салій.

Отримати коментар самої Лесі Ларіонової, на жаль, не вдалося: на зібранні її не було і слухавки вона не брала.

За словами місцевих мешканців, які прийшли на зустріч, батько та син Салії зробили великий внесок у розвиток громади. Саме тому вони вважають, що їх звільнення буде несправедливим рішенням.

«Анатолій Салій для нас буквально, як батько. Він починав свій бізнес у нашому маленькому селі. Анатолій Вікторович не мав багато грошей, але мав великий хист та багато друзів у громаді. Він зробив свій бізнес практично з нуля, дав нашим людям багато робочих місць, вклав гроші у розвиток інфраструктури нашого села. Ми не дамо образити Анатолія Вікторовича і не допустимо того, щоб його та його сина безпідставно вигнали з селищної ради», - каже староста села Сологубівка Любов Гром.

«Я голосував за дану партію не тому, що маю велику прихильність до цієї політичної сили, а тому, що у списках цієї партії був Анатолій Вікторович Салій. Не вкладається в голові, що голова партійного осередку хоче просто взяти і незаконно відправити у відставку тих, хто фактично привів цю політичну силу у селищну раду», - коментує учасник зустрічі Олексій.

За підсумками засідання усі присутні проголосували та погодили низку ініціатив, які допоможуть не допустити відставки Анатолія та Сергія Саліїв. Зокрема, учасники зустрічі підписали колективний лист до вищого керівництва партії, яку представляють Салії, з потребою вплинути на ситуацію, що склалась.

I-VIN.INFO далі детальніше розповідатиме про цю ситуацію у наступних публікаціях. Редакція I-VIN.INFO сподівається, що з Лесею Ларіоновою вдасться поспілкуватися та почути її точку зору на усі ці події.

Читайте також, у Вінниці обрали нового ректора Донецького національного університету.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер

Читайте також