menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Конкуренція відчувалась потужна»: вінницькі аграрії поділились враженнями про спортивні змагання (ФОТО)

26.03.2024 18:10

Змагання «КОЛОС-АГРО-2024» зібрали представників агропідприємств

Партнерська публікація

Нещодавно у Вінниці пройшли обласні спортивні змагання серед керівників і працівників агрофірм, фермерських господарств та сільськогосподарських підприємств Вінницької області «КОЛОС-АГРО-2024». Аграрії змагалися у шести видах спорту. Деякі з них вперше побували на подібних змаганнях, а хтось досить давно не випробовував себе у ролі спортсмена. Захід пройшов у дружній атмосфері, а своїми враженнями учасники поділилися з I-VIN.INFO.

Представник команди ТОВ «Наш Візит», начальник відділу молоді та спорту Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради Віталій Пачевський зауважив, що їхня команда вже вчетверте бере участь у таких змаганнях. Цього разу учасники від підприємства змагаються у всіх видах спорту, і навіть свою футбольну команду зібрали.

«Нам поталанило з міським головою, який сприяє розвитку спорту, проведенню змагань тощо. У наші громаді зараз потужно розвивається дитячий спорт. Є гуртки, в яких займаються спортивними танцями. Всі спортивні події відбуваються згідно із календарним планом. Крім того, завжди беремо участь у змаганнях, які організовує спортивне товариство «Колос». Щоразу  намагаємось «закрити» всі види спорту та здобути перемоги», - каже Віталій Пачевський.

Як розповів директор Департаменту агропромислового розвитку Олег Сідоров, його команда виборює першість у дартсі, настільному тенісі, шахах і шашках.

«У нас зібралась майже вся команда департаменту. Чимало учасників щодня займаються спортом та підтримують здоровий спосіб життя. Чудово, що такі заходи проводять. Торік ці змагання проводилися у лютому, коли в аграріїв було більше вільного часу, тому зараз ми бачимо менше учасників. Наразі аграрії можуть проводити весняно-польові роботи. Можливо, через це не всі команди змогли приїхати», - зауважив Олег Сідоров.

За словами члена громадського об’єднання «Ми - Вінничани» Сергія Кудлаєнка, зараз українці знаходяться у загостреному емоційному стані через війну. Окупанти щодня намагаються знищити наші міста, особливо, критичну інфраструктуру.  

«Сьогодні необхідно знаходити якісь речі, які б допомагали нам розвантажитись емоційно. Найголовніше, що під час подібних заходів ми об'єднуємося. На ці змагання зібралися команди аграрних підприємств. Це ті люди, які щодня забезпечують нас продуктами харчування. Також вони допомагають нашим захисникам та захисницям, передають власну продукцію на передову і донатять. Важливо, що ці люди не зупиняються, а сумлінно працюють задля продовольчої безпеки України та забезпечують робочі місця», - зазначив Сергій Кудлаєнко.

За словами представниці команди «МХП-Ладижин» Ольги Яценко, її команда сьогодні бере участь у шахах, шашках, настільному тенісі, дартсі та у гирьовому спорті. Через нещодавні події у Ладижині, коли російські окупанти обстріляли критичну інфраструктуру, частина учасників не змогла приїхати. Вони мали грати у футзал в складі команди «МХП-Ладижин», але залишились працювати на важливому напрямку.

«Сьогодні буду змагатися у шашках. Зараз багато хто говорить, що спорт не на часі. Ні! Я це категорично заперечую, тому що із власного досвіду бачу, що якраз на часі. Це підтверджують і самі спортсмени. Спорт допомагає позбавитись негативних емоцій та підтримати свій ментальний стан. Наш стан здоров’я пригнічується через погані новини та звістки про смерть близьких на фронті. А людський організм – це не той механізм, як в машини, що його можна замінити. Його можна лише підтримувати і перезавантажувати. І спорт дуже сприяє цьому. Якщо людина здорова, то ефективність її роботи вища. І які б проблеми не траплялись, потрібно жити заради життя», - зауважила пані Ольга.

Представник команди Міжнародного агрокластера «Дністер» Віталій Мережко зазначив, що здобув третє місце з настільного тенісу. Він ніколи не займався професійно тенісом, проте дуже пишається, що зміг здобути призове місце серед досить сильних конкурентів.

«У нас зібралась класна команда. Найцікавіший момент гри з футзалу – це як я на пару хвилин вийшов на поле, передав пас і наші забили гол. Тоді я пішов грати в настільний теніс», - каже Віталій Мережко.

Також своїми емоціями від гри у футзал поділився менеджер спеціально-регіонального розвитку Міжнародного агрокластера «Дністер» Ігор Таран. Сьогодні він випробував себе в ролі голкіпера.  

«Стояв на воротах. Конкуренція відчувалась потужна. Але потім зрозумів, що таких емоцій дуже не вистачало, тому хочеться ще таких змагань. Чесно, думав на воротах буду стояти і майже нічого не робити, проте – ні. Доводилось витягувати дуже важкі м’ячі. Хоч ми і здобули сьогодні лише третє місце серед інших команд у футзалі, проте я задоволений участю у цих змаганнях», - зазначив Ігор Таран.

За першість змагалися такі команди: «МХП-Ладижин», ТОВ «Аграна Фрут Лука», ТОВ «Наш Візит», Департамент агропромислового розвитку Вінницької обласної військової адміністрації, Міжнародний агрокластер «Дністер». Учасники змагалися у гирьовому спорті, дартсі, футзалі, шахах, шашках та у настільному тенісі.

Нагадаємо, Від поля до п’єдесталу: аграрії Вінниччини змагались в шести видах спорту (ФОТО).

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак

 

Читайте також