menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Кошти для Гайсинської бригади збирали на аукціоні у Вінниці (ФОТО)

20.03.2024 14:30

Найменша стартова ціна лоту становила 300 гривень, а найбільша – 2 тисячі гривень

Вчора у Вінниці відбулась виставка-аукціон артзброї, яку прикрасили працівники та учні закладів освіти Ладижинської громади. Мета аукціону – зібрати 160 тисяч гривень для потреб 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. До аукціону долучилась й команда I-VIN.INFO.

Усі охочі прийшли на захід, щоб придбати розмальовані гільзи, тубуси та допомогти військовим. Стартова ціна лотів коливалась від 300 до 2000 гривень.

Тубус від Джевеліна та гільзу за 5 тисяч гривень придбав волонтер Павло Продан. З 2014 року чоловік займається волонтерством та допомагає воїнам, пораненим, переселенцям, забезпечую усім необхідним лікарні, інтернати та дитячі будинки.

«Мені сподобалася, як тут все гарно розписано. На тубусі намальовані наші українські соняхи та прекрасні краєвиди. А на гільзі написано: «Я живу на своїй Богом даній землі! Слава Україні!». - поділився Павло Продан. - Тубус я передам далі, вже на інший аукціон, а гільзу поставлю у кабінеті та використовуватиму як вазу».



Долучилися до аукціону і працівники команди Вінницького обласного Бюро технічної інвентаризації. Як розповіла начальниця обласного БТІ Оксана Обертас, спільно з колегами вони придбали частину бойового танкового снаряду за 700 гривень. Обрали такий лот, адже їм сподобалось, що на зброї намальована українська символіка та весняні птахи. Окрім того, купили також і декілька розмальованих гільз по 300 гривень за кожну.За словами начальника відділу освіти Ладижинської міської ради Юрія Журби, всі експонати розмальовані працівниками та вихованцями шкіл та садочків Ладижинської громади. Організували таку виставку відділ освіти Ладижинської міської ради, а робота над розписом тривала місяць. Наприкінці березня організатори планують провести ще одну таку виставку-аукціон. Метою ж такого проєкту стала ціль зібрати 160 тисяч гривень для 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. За цю суму військові планують купити автомобіль, якого вони наразі дуже потребують.До корисної справи долучилась і команда I-VIN.INFO. Наша редакція за 2 тисячі гривень придбала тубус від снаряду калібру 155, який був розписаний учнями Ладижинського ліцею №2. Ми вдячні наших захисникам та захисницям, які боронять нашу державу від ворога та закликаємо усіх долучатись до такої важливої справи – підтримувати нашу армію.Читайте також, автобус для перевезень передали з Вінниці для військових.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Лілія Юр

Читайте також