menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Козацькими стежками»: на Вінниччині проведуть сімейну екскурсію

05.06.2023 14:40

Учасники побачать історичні локації козацьких часів

Цієї суботи, 10 червня, пройде екскурсія «Козацькими стежками». Це одноденний сімейний тур Вінниччиною, під час якого учасники туру відвідають цікаві історичні локації. Про це повідомляє I-VIN.INFO посилаючись на фейсбук-сторінку Visit Vinnytsia.

Під час мандрівки можна буде дізнатися багато цікавого про:

1) Палац Сергія Мерінга у Старій Прилуці, декорований у мавританському стилі і збудований подібно до Маріїнського палацу у Києві. У XVI ст. біля замку було 4000 (!) козацьких осель.

2) Сусіднє село, Нова Прилука, яке було сотенним козацьким містечком, а сьогодні відоме, що тут народився знаменитий мікробіолог, Лауреат Нобелівської премії Зельман Ваксман.

3) Палацо-парковий комплекс садиби Заботіних, збудований у неоготичному стилі, у Малій Ростівці. Також тут можна оглянути відроджену сучасниками дерев’яну козацьку церкву.

4) Кальник, що був місцем розташування Кальницького (пізніше Вінницького) козацького полку. В різний час його полковниками були Іван Богун, Іван Вертелецький та Іван Сірко.

5) Стародашівську михайлівську дерев’яну пятикупольну церкву, яка є пам'яткою архітектури національного значення. Яка вважається одним із кращих витворів дерев'яної архітектури Поділля. А ще у Дашеві можна побачити палац Влодзімежа Потоцького.

6) Зоодворик «Лісова казка» в лісництві у Хрінівці, де доглядають за різними тваринами, яких врятували від загибелі. Загалом тут близько 300 підопічних.

7) Іллінецьку Астроблему у фіналі мандрівки – загадкове місце падіння метеориту на поверхню нашої планети 400 мільйонів років тому.

Вартість екскурсії 600 гривень. Початок о 07:30. Місце зустрічі - навпроти Центрального автовокзалу

Обов’язкова реєстрація за цим посиланням.

Читайте також, вінничанка здобула дві медалі на марафоні з веслування.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: взято з допису

Читайте також