menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Квіз та подарунки: «діти війни» у Вінниці підняли Олімпійський прапор (ФОТО)

18.01.2024 13:20

Захід відбувся в рамках проведення Всеукраїнської церемонії «Свято олімпійського прапора»

У Вінниці сьогодні підняли прапор Національного олімпійського комітету України. Зробили це з нагоди участі команди України у IѴ зимових юнацьких Олімпійських іграх 2024 року у Канвондо, республіка Корея, повідомляє I-VIN.INFO.

Прапор піднімали разом із олімпійцями, волейболістами, хокеїстами і спортивним комітетом.

«Незважаючи на те, що в нашій країні сьогодні йде війна, ми піднімаємо цей прапор і демонструємо єдність з цивілізованим світом. Ми незламні та віримо в настання переможного миру. Ви – вже діти війни. Це дуже важко вимовляти, але ви сміливі, патріотичні і справжні українці. Пишаємось вами і віримо, що на Олімпійських іграх саме ви будете піднімати прапори нашої держави», – розпочав урочисту подію Заслужений тренер України з боксу, Заслужений тренер України універсального бою, Заслужений працівник галузі фізичної культури спорту, голова комітету по фізичній культурі і спорту Сергій Краєвський.

Для дітей організатори події організували квіз щодо цікавих фактів про Олімпійські ігри. За відповіді вони отримували подарунки.

«У нас такий активний початок року і дуже приємно, що ми з вами беремо участь у Всеукраїнській акції підняття олімпійського прапору на честь нашої молодіжної олімпійської збірної України, яка вже зараз відправилась на 4-ті зимові юнацькі олімпійські ігри у Корею, у місто Канвондо. Вони будуть представляти нас, нашу країну, наших воїнів і нас з вами. Тож нехай буде більше перемог у вашому житті та чимшвидше настане перемога для нашої країни», – каже виконавчий директор Відділення Національного Олімпійського комітету у Вінницькій області Сергій Пліхта.

Подія зібрала також таких спортсменів, як:

учасника літніх Олімпійських ігор у Пекіні, українського легкоатлет, який спеціалізується на спортивній ходьбі 14-разовий чемпіон України зі спортивної ходьби на дистанції 20 км Андрія Ковенка,

бронзову призерку олімпійських ігор у Пекіні з веслування на байдарках і каное, чемпіонку Європи, багаторазову призерку Кубків світу, Заслуженого майстра спорту з веслування Ганну Балабанову,

майстра спорту з легкої атлетики, учасника Юнацьких Олімпійських ігор Вадима Адамчука.

На заході хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників та захисниць України. А під час підняття прапора зазвучав Гімн України.

Майстер спорту міжнародного класу, чемпіон України 2015 року, чемпіон Кубків України, 5-разовий призер чемпіонатів країни, учасник Олімпійських Ігор в Ріо-де-Жанейро 2016 року Денис Солоненко наголосив:

«У нас молодь сильна, вони обов’язково привезуть медалі. Участь у іграх – це стимул для кожного. Там все по-іншому: настрій, мотивація, конкуренція. Попри війну наші спортсмени активно до них готувались. На жаль, у нашому регіону немає бази для зимових видів спорту. Тому вінничани не беруть участь у Зимовій юнацькій Олімпіаді. Втім, хокеїсти тільки почали розвиватись, тому у майбутньому вони обов’язково будуть залучені».

Довідково:

На IV (4) Юнацьких Олімпійських зимових іграх 2024 року буде представлено 7 видів спорту. Юні спортсмени змагатимуться за 81 комплект олімпійських медалей у 15 дисциплінах. На Іграх у Канвондо дотримуватимуться гендерної рівності: відбудеться 34 змагання для дівчат і 34 – для юнаків. Загалом у іграх візьмуть участь 1900 спортсменів (950 хлопців та 950 дівчат) із 80 країн світу віком від 15 до 18 років. Юні спортсмени України також отримали запрошення взяти участь у IV (4) Юнацьких Олімпійських зимових іграх 2024 року у Канвондо. Нашу країну представлятимуть 43 спортсмени, які змагатимуться у 12 видах спорту. 

Нагадаємо, «Представництво росіян та білорусів на Іграх буде мінімальне», – виконавчий директор вінницького відділення НОК.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.  

Фото: Руслана Сивак 



Читайте також