menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Ліс крадуть вагонами»: на Вінниччині незаконно вирубали дерева

13.06.2023 10:45

Про екологічні наслідки війни говорили на брифінгу у Вінниці

На Вінниччині, за межами села Михайлівка Тульчинської територіальної громади, незаконно зрубали дерева. У лісі знайшли майже 500 пеньків переважно породи дуб. Загальний розмір шкоди становить понад 8 мільйонів гривень. Про це розповів на брифінгу «Захист довкілля в умовах воєнного стану» начальник Державної екологічної інспекції у Вінницькій області Юрій Дубовий, повідомляє I-VIN.INFO.

«Ми на своїй сторінці у Фейсбуці публікували цей крик відчаю, що ліс крадуть вагонами. Виявили понад 400 пеньків, яких незаконно зрубали. І це якраз сталося в той час, коли цього не мало би бути & під час повномасштабної війни. Але є і ті, які користуються навіть важким становищем у країні. Зараз більшість населення, правоохоронна система направила свою увагу на інші напрямки роботи. А ці люди здійснили таке правопорушення», - зауважує Юрій Дубовий.

За його словами, якщо цю кількість перевести у кубічні метри, то незаконна вирубка становить більше 10-ти вагонів лісу.

Впродовж 2020-2021 років екологічна інспекція виявила значні порушення у лісовій галузі. Також знаходилися правопорушники, які без жодних підстав та документів рубали дерева.

«У другому випадку просто вкрали більше 150-ти вагонів лісу. В країні війна, багато людей спрямовують свої ресурси на перемогу. Але знаходяться люди, які нехтують моральними принципами і законами, діючи так у нас під носом», - каже Юрій Дубовий.

Читайте також, нічна повітряна атака: росіяни поцілили у багатоповерхівку.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: фейсбук-сторінка Державна екологічна інспекція у Вінницькій області, Руслана Сивак та zbruc.eu

Читайте також