menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Масові бійки та арешти підлітків: що таке ПВК «Редан»?

28.02.2023 18:15

Небезпечна субкультура дісталася і Вінниччини

Все частіше у стрічці новин з’являються повідомлення про так зване ПВК «Редан» - підліткову субкультуру, зациклену на аніме символіці та масових бійках. Донедавна новини про розбірки підлітків, що асоціюють себе з цією субкультурою з'являлися лише в росії, проте останніми днями цей тренд, схоже, торкнувся й української молоді, повідомляє I-VIN.INFO.

Що ж це за ПВК «Редан»?

Абревіатура ПВК, очевидно, означає приватну воєнну компанію, а Редан – це назва кримінальної організації зі старенького аніме-серіалу «Hunter x Hunter». Організація Геней Рьодан складалася виключно зі злодіїв та головних антагоністів світу серіалу.

Члени цієї організації мали татуювання павука з відповідними цифрами – це і стало відмінною рисою та символікою прихильників нової субкультури.

ПВК «Редан» в росії

Перші новини про масові бійки підлітків, що відносять себе до цієї субкультури з’явились саме в росії. З 22 лютого понеслись новини про бійки в різних містах рф. В основному конфлікти виникали через погляди різних людей на неформальний зовнішній вигляд підлітків. Подібні випадки для росії та, на жаль, і для України не новина, адже вже давно існувало таке молодіжне явище як «поясні за шмот», коли групи підлітків, одягнені переважно в одяг брендів «Stone Island» або «The North Face», могли безжально побити людину, одягнену в одягах цих самих брендів, якщо та неправильно «поясняла» те, чому вона носить цей одяг.

То ж подібні «флешмоби» за участі вже представників нової субкультури пройшли в багатьох містах росії. Тамошнім правоохоронцям не вдавалося завчасно запобігти бійкам, тому багато російських підлітків постраждали від цього.

Масові затримання підлітків в Україні

Схоже, що романтика масових бійок в аніме стилістиці зацікавила і українську молодь. В останні дні про рух все частіше пишуть в соцмережах, з'являються тематичні групи в телеграмі.

Про масові зібрання підлітків у символіці «Редан» повідомляли у Києві, Львові, Івано-Франківську, Житомирі, Одесі та Харкові. На щастя, до сутичок так і не доходило – правоохоронці вчасно звертали на це увагу та запобігали бійкам серед молоді.

Можливому конфлікту вдалося запобігти і у Вінниці. Вчора, 27 лютого, правоохоронці затримали підлітків, що зібрались на одній з площ міста, та доправили їх до відділків поліції, де з ними та їхніми батьками провели профілактичні бесіди.

Апогеєм стало масове затримання підлітків, які асоціюють себе з ПВК «Редан», того ж дня у Харкові. Там поліцейські затримали 245 учасників масового заходу. Серед неповнолітніх було 149 хлопців та 66 дівчат. У них знайшли 17 ножів, кастетів та газових балончиків.

Хто запустив тренд?

Начальник головного управління нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко вважає «Редан» проєктом з дестабілізації ситуації в Україні від російської ФСБ.

«Війна йде не тільки на полі бою. Ворог хоче знищити нашу країну і використовує наших з вами дітей задля досягнення своїх кровожерливих цілей. Тільки разом ми зможемо це зупинити», - зазначає Володимир Тимошко.

А от у росії вважають новий тренд задумом так званих «недружніх країн». Керівництво країни-терористки вважає, що російські підлітки ніколи б не змогли проявити такої жорстокості без тотального промивання мізків західними або українськими спецслужбами, та і взагалі, росіяни ж найбільш миролюбний народ…

«Необхідно розібратися, чи не стоять за новою «модною структурою» представники недружніх країн, єдина мета яких - дестабілізувати ситуацію через нашу молодь», - зазначив голова комітету Держдуми РФ з безпеки та протидії корупції Василь Піскарьов.

Зрозуміло, що такі маніпуляції в росії використовують не вперше.

І заперечувати те, що новий тренд, новий флешмоб, або нова субкультура під назвою ПВК «Редан» є небезпечною та руйнівною тенденцією неможливо. Батькам слід уважніше ставитися до інтересів своїх дітей та доводити до них цінності толерантності та недоречності насильства.

Читайте також, Вінниччина отримала спеціальне медичне обладнання з Німеччини.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: dw.com, unian.ua, secretmag.ru

Читайте також