menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Масовий спорт у громадах Вінниччини: виклики та можливості

30.12.2022 13:20

Фахівці розповіли про розвиток масового спорту в області

Масовий спорт та фізкультурно-оздоровча робота в наші часи стали пріоритетними для розвитку галузі. Масовим спортом займаються як в містах-мільйонниках, так і в найменших селах. Це явище об’єднує майже всіх українців та українок. Саме тому ефективна організація спортивних та фізкультурно-оздоровчих заходів в громадах є дуже важливою. I-VIN.INFO поспілкувався з досвідченими фахівцями, ветеранами спорту щодо розвитку масового спорту на Вінниччині.

Ветеран спорту Степан Пустовіт працював у спортивній сфері ще задовго до набуття Україною незалежності та добре пам’ятає, як налагоджували у ті роки спортивно-масову діяльність. Наразі Степан Васильович є організатором фізкультурно-оздоровчих заходів та активним учасником змагань серед ветеранів спорту.

«У теперішні важкі часи, спричинені повномасштабною війною росії проти України, ми долаємо виклики та продовжуємо виховувати дітей та молодь, залучати мешканців громад до регулярних занять спортом. Вінниччина за цим показником, я вважаю, є однією з активних серед регіонів України. У нас все тримається на особистостях. Лише сильні особистості, які дійсно зацікавлені у спортивному розвитку громад, є рушіями цих процесів. У громадах на місцях є такі люди, які мають авторитет та готові в такі складні часи приймати важливі рішення та діяти», - каже ветеран спорту.

Голова Жмеринської районної організації Василь Марчук є фахівцем, який опікується розвитком масового спорту у Жмеринському районі. Пан Василь розповів про те, що потрібно для організації ефективної роботи у громаді:

«В першу чергу, потрібно вміти комунікувати з людьми: від керівників до виконавців. Друга необхідна навичка – це вміння працювати з кадрами, адже який би не був талановитий генерал, якщо у нього не буде гарних командирів, від сержантів до полковників, то армія не буде боєздатною. Треба шукати собі таку команду, яка буде чути вас, а ви їх».

Не менш важливим є залучення спонсорських ресурсів, адже на організацію змагань та інших спортивних заходів потрібні чималі кошти.

«Сьогодні дуже важливо зацікавити спонсорів та меценатів у співпраці. Це можуть бути підприємці з аграрної або виробничої сфери. Адже здорові працівники – це одна з головних складових успішного бізнесу», - зазначає Василь Михайлович.

Робота у спортивній галузі нині не є високооплачуваною та престижною. Але її результатом є здорове та сильне покоління українців та українок, які можуть ефективно та хоробро захищати країну від окупантів. Саме тому у цій сфері працюють по-справжньому віддані роботі люди, які готові витрачати левову частину власного часу та ресурсів на розвиток масового спорту в області.

«Головне – дійсно, «горіти» справою. І переходити від розмов до конкретних дій», - підкреслює Василь Марчук.

Читайте також, «Здоров’я людини – найвищий пріоритет»: на Вінниччині активно розвивають фізкультуру та спорт.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Валентин Вінницький та sportesalute.eu

Читайте також