menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Мати єдине бажання – перемагати»: на Вінниччині провели змагання для громад

18.09.2023 10:45

На Вінниччині визначали найспортивнішу громаду

Позавчора у Тульчині Вінницької області проводились Обласні спортивні змагання «Найкраща спортивна громада Вінниччини 2023 року». Їх організували серед команд сільських та селищних територіальних громад. Змагалися між собою найсильніші спортсмени у таких видах спорту: футзал, дартс, гирьовий спорт, шахи, шашки, волейбол, та настільний теніс. I-VIN.INFO побував на змаганнях і та поділиться найцікавішими моментами.

«У дні війни, коли російські окупанти намагаються захопити нашу державу, ми – українці – досі залишаємось сильними та незламними, відстоюємо свою державу та повинні забезпечити світле майбутнє для наших дітей. Дякуємо Збройним силам України за можливість проводити спортивні змагання, - зазначив начальник Тульчинської районної військової адміністрації Олександр Гаврилюк на відкритті змагань. - У доктринах Президента занотовано: «не стояти на місці, а розвивати спорт». І це найбільше прагнення на сьогодні для нас».

Тульчинський міський голова Валерій Весняний для присутніх зазначив, що Тульчин сьогодні відзначає День міста. Завдяки потужній роботі наших захисників, місцеві та гості мають можливість долучатися до спортивних і культурних заходах.

«Дякую учасникам, що в такий нелегкий час, знайшли можливість приїхати на змагання, аби відзначити кращих з кращих. Варто кувати перемогу тут, на місці, в тилу, підтримувати ЗСУ своїми донатами. А найголовніший олімпійський принцип – важлива не перемога, а участь», - зауважив Валерій Весняний.

А голова Вінницької територіальної організації «Колос» Сергій Татусяк наголосив, що у такий складний час важливо, аби наша нація зміцнювалась та розвивалась. А спорт загартовує не тільки тіло, а й дух.

«Українці – нація, яка заслужила на право жити в кращих умовах. Впевнений, ці змагання збагачують нас. Своєю жагою до перемоги на змаганнях, ми заряджаємо позитивною енергією наших військових на фронті. Вкрай необхідно сьогодні мати єдине бажання – перемагати. Вірю, що сьогоднішній захід наблизить нас до перемоги. Проте для цього варто продовжувати багато працювати», - зазначив Сергій Татусяк.

За словами представниці Благодійного фонду «МХП-Громаді»Лесі Турчинської, вони завжди раді підтримати соціальні ініціативи. Особливо, коли це стосується спортивних заходів.

«Спорт – це крок до здорового життя. Спорт – це сила. Спорт – це перемога. Сьогодні ми маємо обрати найсильнішу спортивну команду. Але переконана, що всі присутні тут є сильними. Нехай переможе найкращий», - каже Леся Турчинська.

До всіх звернувся також військовослужбовець, заступник голови Вінницької територіальної організації «Колос» Микола Радіонов. Він запевнив, що всі змагання під час війни – на часі.

«Відверто скажу, військовим приємно дивитися на перемоги Олександра Усика на рингу, на відважний вчинок Ольги Харлан. І коли хлопці побачать інформацію про ці змагання, а вони обов’язково дізнаються, їм також буде приємно. Адже вони вихідці з ваших територіальних громад. Віримо в Україну та в перемогу!», - наголосив Микола Радіонов.

Вчора тут зібралися команди з 17-ти громад. Всі вони були заряджені перемагати у волейболі, футболі та інших видах спорту. Як поділився своєю думкою заступник голови Тульчинської РДА Сергій Чепернатий, варто підтримувати спортивний рух, щоб мотивувати молодь у такий складний час:

«Зараз більшість змагань проходять з благодійної місії. Ми придумали такий формат змагання як «Кубок нескорених» у всіх вікових категоріях. Це вже наш тульчинський бренд. Беруть участь всі: від дітей до ветеранів, працівників силових структур. Але основна ціль цих змагань – допомога ЗСУ. Тому розвиваємо спорт у громаді, щоб наблизити нашу перемогу», - каже Сергій Чепернатий.

Серед учасників на змаганнях був переселенець з Луганської області Олександр Томченко який зараз проживає у Томашполі. Саме цю громаду він сьогодні представляв на змаганнях у гирьовому спорту.

«Сьогодні вперше беру участь у змаганнях. Раніше у себе вдома тренувався, а у Томашполі працюю гуманітарному штабі. Через це й часу багато немає. Організація цих змагань на вищому рівні. Якщо буде можливість, візьму участь знову. Сьогодні зміг підняти гирю 69 разів», - ділиться враженнями Олександр.

А у футзалі сьогодні змагалися чимало футболістів. Серед них була команда з Оратова. Як розповів один з учасників команди Руслан Кокотюк, вони налаштовані позитивно на груі прагнуть здобутиперемогу.

«Зараз слідкуємо за іншими командами, вивчаємо наших конкурентів, бо раніше з ними не грали. Особливих тренувань не було, адже є певні обов’язки по роботі та інших справах. І є хлопці, які раніше були в команді, зараз служать в лавах ЗСУ. Змагання дозволяють нам відволіктися від труднощів, переключитися на цей позитивний настрій, ну і долучитися до такої благодійної місії з підтримки наших військових», - каже футболіст.

Нагадаємо, вінницький тренер розповів, з якого віку дітям можна займатися велоспортом.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:I-VIN.INFO

Читайте також