menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Майбутні футболісти змагалися на літньому Кубку Вінницької області (ФОТО)

07.08.2023 10:45

Першість виборювали 16 команд

Партнерська публікація

У Вінниці відбувся футбольний літній Кубок Вінницької області серед юніорів. На стадіоні СК «Нива» змагалися діти 2015 року народження з різних районів Вінниччини. Також запросили юних спортсменів з Хмельницького та Тернополя. Загалом на змагання приїхало 16 команд. I-VIN.INFO побував на змаганнях та розповість про враження та емоції учасників.

Чимало команд було саме з Вінницької області. Наприклад, Олександр Король привіз своїх підопічних з Погребища. Він заступник тренера команди «Рось» (Погребище). Для цих змагань відібрали 9 найкращих спортсменів, які змогли приїхати. А у їхній команді тренується 20 маленьких спортсменів.

«Сьогодні сподіваємося на хороший результат. Трохи знаємо своїх конкурентів, адже раніше з ними вже зустрічалися на полі. Ми часто їздимо на різні турніри, які дуже заряджають дітей на наступні тренування та змагання», - каже Олександр Король.

На літньому Кубку були і вболівальники, які прийшли підтримати юних футболістів. Серед них чимало батьків. Наприклад, Віта Савчук сьогодні вболіває за вінницьку команду «Балкани». Саме там грає її син Єгор. Раніше він вже мав нагоду взяти участь у подібних змаганнях, адже займається футболом з квітня 2022 року.

«Син взагалі у захваті, тому що футбол - це його стихія. Наші тренери завжди долучаються, організовують такі заходи. А ми раді підтримати діток. Через війну зараз важко знайти інше заняття для дитини, яке б їй подобалося. З іншого боку, спорт розвиває фізичну підготовку, дисципліну та відповідальність. Особливо для хлопчиків, ці риси дуже важливі», - каже Віта Савчук.

Також свого сина прийшли підтримати подружня пара Ірина та Іван Хомич. Їхній син Макар грає за команду з Могилів-Подільського. Якраз під час гри у них виникла дискусія між собою. Батько вважав, що діти мають бути зосереджені, вони тільки починають налаштовуватися на гру, набувати свого досвіду. А мати відстоює думку, що команду потрібно підтримувати різними вигуками та оплесками.

«Вірю, що така гучна підтримка може додати сили духу, впевненості та жаги до боротьби. Сину лише 6 років, і він вже другий рік займається футболом. Для його розвитку спорт - дуже класне заняття. Ми маємо пам’ятати, що попри війну у дітей має бути дитинство», - каже мати Ірина.

«Ми постійно в Києві проживаємо, проте на літо привозимо сина на канікули до дідуся та бабусі у Могилів-Подільський. У столиці бували неспокійні дні через війну, тому це рішення було прийнято одноголосно. На новому місці знайшли футбольну команду, і Макар почав там займатися, аби тримати себе у формі. Ми не хочемо робити з нього майбутню зірку футболу. Головне, щоб йому це все подобалося», - додає батько Іван.

Завдяки співпраці громадської організації «Світла Україна» з Вінницькою міською асоціацією футболу вдалося організувати такий масштабний захід. Як зазначив організатор заходу, засновник «Світла Україна» Віталій Горбаневич, для дітей важливо давати надію на чудове майбутнє, займатися їхнім особистим розвитком та радіти першим перемогам. Саме тому в організації прагнуть підтримувати дитячий футбол.

«Насправді, ми з радістю готові продовжувати для юних спортсменівпроводити змагання. Адже вони і є наше майбутнє. Попри війну діти мають жити своє життя, мати щасливе дитинство, розвивати свої вміння та бути сильними у такі важкі часи. У свою чергу, ми лише хочемо посприяти розвитку спорту в нашій області. Наразі чули тільки приємні відгуки від батьків. І вони хочуть більше подібних заходів. Будемо все організовувати в міру своїх можливостей», - каже Віталій Горбаневич.

Як додає заступник Вінницького обласного фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» Андрій Дзядик, це вже другий турнір з футболу для дітей, який проводили цього літа. І надалі вони планують організовувати подібні заходи навіть на кращому рівні.

«Ми бачимо такий ажіотаж на цих змаганнях. Приїхало багато команд. Тут і з Хмельницького, Тернополя, Вінниці та області. Понад 130 юних учасників змагаються між собою на цьому полі. Зараз основна проблема, яка стоїть на заваді у проведенні змагань – це війна. А все інше можна вирішити. Дякуємо нашим меценатам за підтримку. Адже зараз для діток ці змагання є важливими. Вони мають бажання та натхнення займатися далі футболом, розвивати себе та досягати перемог», - каже Андрій Дзядик.

Після закінчення турніру переможці отримали кубки, медалі та нагороди. Також всім діткам подарували вітаміни від громадської організації «Світла Україна». Хоч основна діяльність цієї організації це допомагати військовим, шпиталям та іншим, проте у вільний час прагнуть підтримувати і діток у їхніх спортивних починаннях.

Нагадаємо, спортсменка з Вінниччини представлятиме Україну на Всесвітній гімназіаді з боксу.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: Валентин Вінницький, Світлана Пустовіт.

Читайте також