menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Ми постійно в пошуку нових форм роботи» – у Вінниці розповіли про роботу міжнародного агрокластеру (ФОТО)

26.12.2021 18:15

25 грудня пройшли загальні збори агрокластера «Дністер»»

Нові форми роботи, ретельна підготовка та подальший план дій. Ці та інші питання обговорювали на загальних зборах агрокластеру «Дністер»», повідомляє Інформаційна Вінниччина.

Директор Міжнародного агрокластеру «Дністер» Вадим Мохник наголосив, що навіть попри пандемію, для організації 2021 рік був надзвичайно продуктивним:

«Насамперед завдяки нашим комунікаційним зв’язкам, ми активно співпрацюємо з компаніями «Майбутнє будуємо разом» та «ПоділляАгроЗахист», іспанською компанією, яка займається точним землеробством. Також ми підписали угоди щодо точного землеробства з іспанцями, вже є напрацювання з арабськими структурами з гідропоніки та налагоджені контакти з молдавськими виробниками. Тобто, є багато таких хороших речей, які варто впроваджувати в Україні. Крім цього, ми провели ряд просвітницьких заходів, зробили багато виїздів на підприємства та організували численні зустрічі».

За словами Вадима Андрійовича, співпраця з арабськими структурами продовжиться після різдвяно-новорічних свят.

«І щодо іспанців у нас теж є багато ідей та проєктів. Адже ми знайшли технологію, яка корисна великим фермерам. Завдяки цьому кожному агроному та сільгоспвиробникові можна на смартфоні відслідковувати стан своїх посівів та полів. Перспектива у цієї технології досить вагома і ми її розвиватимемо», - запевнив він. 

На засіданні погодились, що діяльність агрокластеру була напрочуд ефективною.

«Агрокластер має бути цікавим усім сільгоспвиробникам. Ось з 7 по 11 лютого пройдуть збори на Кіпрі, аби ми познайомили решту виробників з науковими розробками. Це дасть нам змогу поділитись думками, обмінятись досвідом, а новачкам - познайомитись з науковими розробками та зрозуміти, чим ми займаємось. Потрібно постійно проводити збори, аби частіше спілкуватись з товаровиробниками. Треба почути сільгоспвиробників і мати хорошу інформаційну підтримку», - підкреслив керівник компанії«Майбутнє будуємо разом» Василь Мельникович. 


Про напрямки міжнародного співробітництва з агрокластером розповів Володимир Накул.

«Ми налагодили міцні взаємозв’язки, які дозволяють розвивати та впроваджувати нові технології та екологічно чисті добрива. В нас є укладені договори про співпрацю, а у наших сільгоспах вже з початку цього року були дослідженні окремі ділянки, де видно позитивні результати після користування екодобривами. Сільгоспвиробники навіть не очікували таких результатів. Плануємо розширювати співпрацю не тільки у агросфері. А сьогодні набираємось досвіду», - коментує він.

Одним із головних питань стало обрання президента агрокластеру.

«Через пандемію регулярно збиратись не вдавалось, тому накопичилось багато питань. Втім, ми постійно в пошуку нових форм роботи. Є також пропозиція, щоб ми з Радою товаровиробників підписали угоду. І провести відповідні заходи, адже потрібно об'єднуватись. Багато обговорень з партнерами, прийняття вагомих рішень – все це передувало сьогоднішнім зборам. Наразі стоїть питання щодо обрання президента агрокластеру й нового складу правління», - сказав голова «Єврорегіона «Дністер» та віце-президент Міжнародного агрокластеру «Дністер» Сергій Татусяк.

Одноголосно президентом обрали Сергія Татусяка. А замість шести віце-президентів обрали чотирьох. Ними стали Юрій Солодкий, Василь Мельникович, Борис Герасим, Олександр Корнійчук.

Нагадаємо, у Вінницькій обласні Раді погодили два проєкти рішення.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак

Читайте також