menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Ми всі – українці»: у Вінниці пройшов благодійний марафон на підтримку ЗСУ (ФОТО)

15.06.2023 20:50

Загалом вдалось зібрати більше двох мільйонів гривень

У Вінниці сьогодні пройшов благодійний марафон «Вінничани для ЗСУ». Кожен з присутніх міг долучитись до збору коштів на закупівлю квадрокоптерів та автомобілів для потреб бійців. Загалом вдалось зібрати більше двох мільйонів гривень і частину з цих коштів направлять у фандрайзингову платформу «United24», повідомляє I-VIN.INFO.

«Наше громадське об’єднання вперше розширює масштаби заходів до марафону. Цьому передувала велика робота, пов’язана з допомогою протягом усього важкого періоду війни. По мірі розвитку побачили, що є необхідність провести безпосередньо благодійний марафон. Важливо вселяти відчуття підтримки нашим захисникам, тому відсьогодні очікуємо позитивний результат. Ми будем продовжувати співпрацю і плануємо розширятись. Насамперед хочемо знайти нові механізми та підходи для допомоги ЗСУ», – каже голова громадського об’єднання «Ми – Вінничани» Валерій Коровій.

Про потребу у техніці розповіли й самі захисники та захисниці України.Для прикладу, командир авіаційної бази, полковник Олександр Гончарук наголосив, що є потреба у автомобілях підвищеної прохідності:

«Організатори марафону вже не вперше допомагають нам. Ми намагаємось не часто звертатись з якимись запитами, але необхідність все рівно є. У нас формуються нові підрозділи, прибуває новий особовий склад, тому просимо більше автомобілів підвищеної прохідності. Адже велика техніка – велика ціль для ворога».

Офіцер групи цивільно-військового співробітництва однієї з військових частин Вікторія Масловська додає, що найбільше є необхідність в засобах зв’язку та захисту:

«Ми співпрацюємо від початку повномасштабного вторгнення. Відколи наш батальйон виїхав на виконання завдань, ми часто звертаємось майже до всіх організацій. Потреба є постійна у різноманітних розхідних матеріалах. Це машини, радіостанції, дрони, засоби зв’язку, захисту, каски тощо. І ця підтримка, в першу чергу, допомагає морально бійцям».

У свою чергу народний депутат України VIII та IX скликання Микола Кучер розповів, що запити надходять регулярно від різних бригад та підрозділів. Так, лише нещодавно бійці 95-ї бригади телефонували з проханням екіпіровки для саперів. Ще для однієї бригади передали квадроцикли. І незабаром народний депутат їде на Схід для передачі необхідних речей для 59-ї бригади:

«У кожного різні прохання: коптери, вишка чи старлінки. Переважно це обладнання, яке допомагає вбивати ворогів та захищає наших бійців. Ми хочемо, щоб більше людей взяли участь у марафоні, тому що постійно виникають питання, які треба вирішувати. І це не залежить від того, телефонує солдат чи командир бригади. Стараємось все вирішити».

На заході були й представники бізнесу, які теж активно донатили. Один із представників бізнесу – директор департаменту Корпоративної соціальної відповідальності компанії «МХП» Павло Мороз, який задонатив особисто:

«Також спрямували кошти на допомогу ЗСУ два підприємства, які працюють на території Вінницької області. Це «Зернопродукт МХП» та «Вінницька птахофабрика». Думаю там була значна сума. І більш ніж переконаний, що інші бізнеси, не пов’язані з «МХП», теж долучились. Тому сума має виросте ще більше. Приємно, що зараз ми не ділимось на своїх чи не своїх. Ми всі – українці».

Під час благодійного марафону журналіст, виконавчий директор «Українського інституту майбутнього» Вадим Денисенко презентував книгу «Як зруйнувати руський мір». Матеріали для книги журналіст збирав 10 років. Почав її писати вже під час війни. Цю книгу сьогодні з автографом автора роздали бійцям:

«Мета книги – показати, як влаштований «руський мір», хто ним керує і чому він залишається незмінним і самовідтворюючим протягом останніх 400 років – від часів Івана Грозного. Окрема глава книги присвячена володимиру путіну про його психотип: що він із себе представляє і що від нього можна чекати. Загалом можна сказати, що він соціопат. Це людина з низьким порогом болю, тобто, боягуз. Він про себе любить розповсюджувати міф-історію про пацюка: загнаний в куток, він потім кидається. Та путін – це той пацюк, який ніколи не кидається. Він сидить і чекає. Те, що ми зараз бачимо – очікувана ситуація. Він чекає виборів Трампа. Думає, що тоді в Україні щось зміниться. Він чекає чудес, тому недаремно передавав ікону Рубльова російській православній церкві».

Вадим Денисенко розповідає, що саме остання глава книги про те, що насправді є ахіллесовою п’ятою руського міру. Це хороше життя вже сьогодні. Тобто, 400 років росіянам заборонено думати про хороше життя. Тож, якщо в росії з’явиться певна політична сила, яка почне активно говорити не про світле майбутнє, а почне робити реальні речі, руський мір почне валитись.

Нагадаємо,вінницька мисткиня назавжди обірвала зв’язки з росіянами після повномасштабного вторгнення.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:Діана Праведна та Світлана Пустовіт




Читайте також