menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«МіГ-29 не допоможуть виграти війну»: Юрій Ігнат про потребу України в літаках F-16

31.03.2023 13:20

Речник командування Повітряних сил ЗСУ розповів про нагальну потребу в сучасних літаках

«Україні потрібні F-16», - таку коротеньку заяву вчора виклав на своїй офіціальній фейсбук-сторінці Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Україна давно просить у західних партнерів, зокрема, у США, ці винищувачі, але позитивної відповіді від союзників поки що не надходило. Чому ж F-16 так потрібні українським Повітряним Силам та в чому причини зволікань Сполучених Штатів із постачанням цих літаків? Про це I-VIN.INFO поспілкувався із речником командування Повітряних Сил ЗС України полковником Юрієм Ігнатом.

Останнім часом деякі країни, зокрема, Польща та Словаччина, передають нам радянські винищувачі МіГ-29. Але пан Ігнат запевняє, що ці машини не можуть виконувати тих завдань, які постають перед українськими пілотами щодня.

«Нам передають МіГ-29, але це не ті літаки, з якими ми можемо перемогти. Нам потрібні багатоцільові літаки, такі як F-16, які мають сучасні радіолокаційні станції та сучасне озброєння. Завдяки цьому ми зможемо помічати російські літаки ще за 180 кілометрів та вражати їх на цій відстані. Другий момент полягає в тому, що F-16 створювались як частина ППО, тож з ними ми зможемо стовідсотково перехоплювати «шахеди» та крилаті ракети», - запевняє речник командування Повітряних Сил.

Водночас Юрій Ігнат зазначає, що літаки МіГ-29 – морально застарілі і лише вправність та майстерність українських пілотів допомагає вижимати з цих машин усе, що тільки можна:

«МіГ-29 не призначені для перехоплення БПЛА та крилатих ракет. Усім відома історія із Вадимом «Karaya». В той день йому пощастило, була гарна видимість, та і він сам досвідчений пілот, тож йому вдалося на МіГ-29 збити п’ять «шахедів». Але ці радянські літаки не розроблялися для таких завдань, тоді просто ще не було для цього потреби. Вони розроблялись суто для повітряних боїв з іншими літаками».

Літаки F-16 допоможуть не тільки захистити українське небо від ворожих ракет та дронів, а й підтримають українській контрнаступ на землі.

«Окрім захисту, сучасне західне озброєння дозволить нам і деокуповувати наші території. Завоювання переваги в повітрі за допомогою Patriot та інших сучасних систем ППО, за підтримки винищувачів дозволить перебити логістику ворога, підтримати наземні війська та звільнити наші землі. Авіація ворога дуже потужна, тому нам потрібен паритет, а краще – перевага в небі», - каже Юрій Ігнат.

Чому ж тоді США не надають Україні F-16, якщо це такий ефективний літак? Пан Ігнат назвав одну з об’єктивних причин неквапливості Сполучених Штатів у цьому питанні.

«Західні союзники хочуть спочатку допомогти створити в Україні сильну систему ППО для того, щоб сучасні літаки, які нам планують передати, не були знищені парочкою «Кинджалів» прямо на аеродромі, навіть не злітаючи у повітря. Саме тому на передають такі установки як Patriot, які працюють саме проти балістики», - пояснює полковник.

Ще одним важливим питанням є підготовка українських пілотів для керування літаками F-16. Зараз відповідне навчання ще не розпочалось, але речник Повітряних Сил запевняє, що наші пілоти готові будь якої хвилини полетіти для цього в США та якнайшвидше опанувати цю машину.

«У нас вже відібрані пілоти, які добре знають англійську мову та готові почати навчання на літаках F-16 в будь-який момент, ми чекаємо лише на відповідне рішення від США. Загалом таке навчання має тривати шість місяців, але західні колеги оцінили наших пілотів та погодились, що їм потрібно буде менше часу, щоб опанувати ці літаки», - розповідає пан Ігнат.

Читайте також, «Генерали – це просто старі капітани»: про субординацію між старшими й молодшими офіцерами в британській армії.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: ukrinform.ua, thepage.ua, nrcu.gov.ua та radiosvoboda.org

Читайте також