menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Мільйон гривень на потреби захисників зібрав музичний гурт із Вінниччини (ФОТО)

24.01.2023 18:10

Гурт «Смерека» з Піщанки гастролює Україною з благодійними концертами

Музичний гурт «Смерека» з Піщанки, що на Вінниччині, з березня 2022 року гастролюють по Україні із благодійними концертами на підтримку ЗСУ. Нещодавно, після виступу у Вінниці, загальна сума, зібрана музикантами, досягла одного мільйону гривень. I-VIN.INFO розповідає про благодійну діяльність гурту з Вінниччини.

До повномасштабного вторгнення росії музиканти з гурту «Смерека» протягом десяти років виступали на днях народженнях та весіллях. Але після 24 лютого вони вирішили використати свої музичні навички для допомоги українським захисникам.

«Один з наших трубачів на даний момент захищає Україну. Був на Херсонщині, тепер на Донбасі. Якраз перебував у відпустці і теж зміг взяти участь у нашому благодійному концерті. Він і надихнув виступати на підтримку ЗСУ», - розповів виданню Вінниця.Info лідер гурту Олександр Мізерій.

Учасники гурту «Смерека» вже об’їздили із концертами Вінницьку, Одеську, Житомирську, Черкаську та Київську області. Музиканти виступали на площах, переважно біля ринків, збирали гроші для ЗСУ.

Місцева волонтерка з фонду «Піщанські люди» Ольга допомагає гурту з організацією концертів та передачею коштів на ЗСУ:

«Є список, в якому вказано, коли і в якому селищі «базарний день», тоді вони й приїжджають з концертом. В більшості населених пунктів із концертами все було добре, хлопці під’їжджали на ринок, знаходили десь розетку, щоб підключити колонку та виступали. Але іноді траплялись непорозуміння, тому зараз ми вже робимо офіційні запити до місцевої влади. Однак весь 2022-й рік хлопці їхали буквально на свій страх і ризик», - розповідає волонтерка.

На 86 благодійних концертах гурт «Смерека» зібрав понад мільйон гривень на потреби ЗСУ. Гроші передають переважно для земляків з Піщанки, які захищають Україну на передовій.

«Допомагаємо відповідно потреб бійців, передаємо те, на що є великий попит. Передавали їм усе: від тепловізорів, дронів та автівок до маленьких батарейок, ліхтариків та вологих серветок. Одного разу передавали і продукти харчування, тобто, надсилаємо військовим від макаронів до автомобілів», - додала пані Ольга.

Гурт «Смерека» не припиняє своєї благодійної діяльності та продовжує гастролювати Україною, щоб своєю музикою наближати нашу спільну перемогу.

Читайте також, у громаді Вінниччини розповіли про діяльність Молодіжної ради на підтримку переселенців та ЗСУ.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: фейсбук-сторінка Олександра Мізерія

Читайте також