menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Міжнародні стартапи, нагороди та голосування за найкращий продукт: у Німеччині триває ярмарок органічної продукції (ФОТО)

15.02.2024 12:00

Триває ярмарок з 13 по 16 лютого

Партнерська публікація

У Нюрнберзі, Німеччина, триває чотириденний конгрес-форум та ярмарок «BIOFACH 2024». На ньому представлена продукція зі сфер органічних їжі та напоїв, а також екологічні неїстівні вироби. Цього разу тут зібрались до 70 000 людей, а Україну представили 32 комерційні структури. Це один основний стенд та багато самостійних, повідомляє I-VIN.INFO.

«Дякую партнерам, членам агрокластеру «Дністер», членам «Єврорегіону «Дністер», які запросили мене на конгрес та переконали приїхати. Цей захід надзвичайно потужний та вражаючий. При спілкуванні з товаровиробниками розумієш, що ці люди фанатично вірять у свою місію та переконують усіх в тому, наскільки органічна продукція є корисною. Тут проходять дискусії, панелі щодо перспектив органічного виробництва у світі. Є стенди американські, канадські, польські, румунські, іспанські тощо. Кожен може спробувати ту чи іншу продукцію. У мене відбулось вже багато знайомств. Наприклад, з болгарами вдалось домовитись про наступну зустріч для підписання угод про співпрацю», – розповідає голова ГО «Україна-Польща-Німеччина» Сергій Татусяк.

Він пояснює, що Україна в цій сфері багато чого зробила. Так, торік у травні прийняли закон щодо органічного виробництва. Крім того, є області, де такий напрямок найбільше розвинутий. Серед них – Полтавська та Житомирська.

«Тому в Україні однозначно такі виставки потрібні, тому що ми аграрна країна. Інше питання, як нашій Вінницькій області переконати аграріїв, щоб вони переходили на органічне землеробство. Має бути усвідомлення, що ми повинні споживати, в першу чергу, якісні продукти харчування», – додає Сергій Татусяк.

Прагнучи збільшити кількість органіки в закладах громадського харчування, BIOFACH разом з a’verdis презентував особливий формат HoReCa - GV & Gastro разом з власним BIOFACH конгрес-форумом, зонами комуікації, рестораном органічної кухні, стендовими презентаціями та цифровим гідом для експонентів.

«Ми вже вдесяте відвідуємо виставку. І, як завжди, знаходимо позитивні моменти в тому, що робимо. BIOFACH – це не тільки бізнес-контакти, а також семінари, які показують останні тенденції. Ми обговорюємо обладнання, упаковку, новітні тренди, проводимо щорічний аналіз, і за рахунок цього знаємо куди рухатись. У підсумку, коли це матеріалізується в отриманні додаткових контактів, все разом складає мету нашого бізнесу», – каже генеральний директор молдовської компанії «Prograin Organic» Спартак Кілат.

Його компанія вже десятий рік поспіль презентує власну продукцію на ярмарку. Цьогоріч це, зокрема, борошно із стародавніх видів пшениці, цільнозернове борошно, із жита, кукурудзяне борошно, горох лущений, сочевиця тощо.

«У Молдові ми також брали участь у подібній виставці і результати були вищими за наші очікування. Навіть у Молдові є сегмент людей, які шукають органічні продукти. І найголовніший для них аргумент такий, щоб це був місцевий, екологічний, здоровий продукт. Світ рухається в нову еру – до здорового способу життя», – підсумовує Спартак Кілат.

Так, на ярмарку представлені новинки зі світу органіки. А у об’єднаному стенді «Молоді інноватори» можна побачити спонсоровані державою молоді креативні підприємства, що спеціалізуються на натуральних косметичних засобах. Крім того, цьогоріч BIOFACH відкрив зону спеціально для міжнародних стартапів та молодих компаній із сектору органіки.

У свою чергу, у сліпій дегустації відвідувачі вибиратимуть найкращу оливкову олію з-поміж представлених, аби переможець отримав нагороду «Оливкова олія».

Та й загалом кожен може проголосувати за своїх фаворитів у номінації «Найкращий новий продукт» та взяти участь у екскурсії по трендах на ринку та в упакуванні продукції.

А наприкінці відбудеться спільна зустріч для обговорення нагальних тем та розширення знайомств.

Нагадаємо, «Зосередитися на ключових антикорупційних заходах»: як Молдові управляти енергетичною бідністю.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото надані Сергієм Татусяком



Читайте також