menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

МОЗ виявило часте ускладнення від Covid-19

24.11.2021 12:22

Дослідження Міністерства охорони здоров`я України щодо ускладнень від коронавірусу

Серед ускладнень коронавірусної хвороби Covid-19 дослідження все частіше називають тромбоз, про це повідомляє Інформаційна Вінниччина із посиланням на фейсбук Міністерства охорони здоров`я України.

Тромбоз – це стан, за якого у людини утворюються згустки крові в судинах, тобто тромби. Залежно від місця їх утворення, тромбоз може бути – венозний чи артеріальний.

Симптомами тромбозу можуть бути: біль або чутливість у литці або стегні, набряк ноги стопи або щиколотки, почервоніння або помітна зміна кольору тіла. Задишка, часте дихання, біль у грудях, швидкий пульс, запаморочення або втрата свідомості можуть бути ознаками та симптомами тромбоемболії легеневої артерії.

Куріння, вживання протизаплідних пігулок, варикозне розширення вен, малорухливий спосіб життя, ожиріння, вагітність, вживання алкоголю – фактори ризику виникнення тромбів.

Деякі дослідження стверджують, що тромбоемболія легеневої артерії наявна у більше половини померлих внаслідок Covid-19. Ще одне дослідження свідчить, що близько 20-30% пацієнтів, які важко перенесли коронавірусну хворобу, мають тромботичні ускладнення.

Таким чином було виявлено, що тромбоз у хворих на Covid-19 – доволі поширене явище, яке може мати незворотні наслідки для здоров`я та життя людини.

Нагадуємо, що на Вінниччині відкрили ще одну поліцейську станцію

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: who.int


Читайте також