menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

На фронті загинуло п'ятеро вінницьких військових

16.10.2023 18:45

Знову втрати на фронті серед військових

Війна забирає життя найвідданіших воїнів України. Серед них є і вінничани, які загинули за наше з вами краще майбутнє: Юрій Майкос, Олексій Жупанов, Сергій Бадюл, Олександр Пугачов, Дмитро Телеснюк. Повідомляє I-VIN.INFO.

14 жовтня загинув на фронті командир стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти стрілецького батальйону, молодший сержант Юрій Майкос. Він народився 25 вересня 1986 року у Тиврові. Про сумну звістку повідомили у Тиврівській громаді.

Олексій Жупанов народився 1 вересня 1989 року у Вінниці. Тут зростав і навчався. Його альма-матер спочатку була 22-а міська школа, а потім – Вінницький національний технічний університет, який закінчив за спеціальністю технології та засоби телекомунікацій. Встиг відслужити і строкову армійську службу. Проте загинув за рідну землю під час виконання військового завдання. Воїн разом із побратимами з 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка боронив Україну на Донецькому напрямку. Смертельне поранення отримав у бою 10 жовтня у Покровському районі. Життя Захисника обірвалося у 34 роки… Вдома на нього чекали дружина з маленькою донечкою та батьки. Повідомили у Вінницькій міській раді.

Сьогодні, 16 жовтня, вінничани знову схиляють голови у скорботі, проводжаючи у вічність полеглого Героя. Сергій Бадюл воював із російськими загарбниками із березня минулого року. Пішов на фронт добровільно. Захищав Україну у складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Разом із побратимами боронив, зокрема Миколаїв, був учасником звільнення Херсона. Загинув під час артобстрілу позицій 10 жовтня у Покровському районі Донецької області. Йому було лише 57 років… Про сумну звістку повідомили у Вінницькій міській раді.

У боротьбі проти окупантів загинув Олександр Олександрович Пугачов (1984 р.н), житель міста Тульчин. Солдат Олександр Пугачов служив стрільцем - санітаром механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону. Відданий військовій присязі на вірність Українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок, в бою за Україну, її свободу і незалежність, 12 жовтня 2023 року під час безпосереднього бойового зіткнення з ворогом в районі н.п. Курдюмівка, Бахмутського району Донецької області, загинув. Про це повідомили у Тульчинській територіальній громаді.

Сьогодні, 14 жовтня 2023 року, в селі Кинашів попрощалися із загиблим воїном Телеснюком Дмитром Володимировичем. Дмитро Телеснюк народився 20 жовтня 1972 року у багатодітній родині в селі Ганнопіль Тульчинської громади. З 1980 по 1990 рік навчався у Ганнопільській загальноосвітній школі. За період навчання Дмитро був старанним і сумлінним учнем. Був учасником духового оркестру при сільському Будинку культури. Солдат, Дмитро Володимирович, служив номером обслуги 1 мотопіхотного відділення 2 мотопіхотного взводу 1 мотопіхотної роти.Він був відданий військовій присязі, мужньо виконавши військовий обовʼязок, в бою за Україну, її свободу і незалежність, 11 жовтня 2023 року під час мінометного обстрілу противника та безпосереднього бойового зіткнення з ворогом в районі населеного пункту Первомайське Донецької області солдат Телеснюк Дмитро Володимирович загинув. Про це повідомили у Тульчинській міській територіальній громаді.

Нагадаємо, вінницький прикордонник «Санич» захищає Україну на передовій.

Щоб отримувати новини вчасно підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото:взято з дописів громад

Головне фото: volynnews.com




Читайте також