menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

На фронті загинуло семеро вінницьких військових

27.10.2023 18:35

Знову втрати на фронті

Захищаючи Україну загинуло семеро вінницьких військових: Анатолій Хиценко, Богдан Колісник, Юрій Родюк, Дмитро Кушнір, Сергій Сметанський, Василь Кравчук, Олександр Качковський. Про це повідомляє I-VIN.INFO.

На фронті 20 жовтня 2023 року загинув стрілець-помічник гранатометника 2 відділення 3 взводу 8 роти 3 механізованого батальйону солдат Хиценко Анатолій Петрович. Загинув поблизу населеного пункту Красногорівка Покровського району Донецької області. Поховають Героя 28 жовтня 2023 року на кладовищі у селі Мезенівка. Про це повідомили у Краснопільській селищній раді.

Вчора, 26 жовтня 2023 року провели в останню путь захисника Колісника Богдана Олександровича у рідному селі Конищів. 16жовтня 2023 року загинув стрілець-помічник гранатометника відділення морськоїпіхотивзводу морської піхоти роти морської піхоти батальйону морської піхоти військовоїчастини. Про це повідомили у пресслужбі Мурованокурилівецької селищної ради.

Сьогодні у Козятинській громаді оголошено Днем жалоби за загиблим захисником – Родюком Юрієм Вікторовичем. Поховано Юрія на міському центральному кладовищі на Алеї Слави. Про це повідомила голова Козятинський міської ради Тетяна Єрмолаєва.

27 жовтня 2023 року тульчинці навколішки зустрічали загиблого воїна Кушніра Дмитра Миколайовича, жителя с. Кукули, Студенянської громади. Жителі Тульчинської громади вийшли на вулиці, аби віддати останню шану Герою, який загинув, захищаючи за нашу державу. Про це повідомили у Тульчинській міській територіальній громаді.

Сержант Сметанський Сергій Миколайович був командиром 3 відділення кулеметного взводу 2 стрілецької роти. Військові побратими характеризували воїна виключно як відповідального, який завжди дбав про своїх підлеглих,вони ж цінували його за це. 23 травня 2022 року під час ведення бойових дій в районі населеного пункту Лиман Донецької області Герой-захисник загинув. Сергій Миколайович повертається на малу Батьківщину після довгих місяців очікування, журби тасліз. Про це повідомили у Тульчинській районній державній адміністрації.

На Донеччині в наслідок танкового обстрілу загинув житель Лісової Лисіївки Василь Кравчук. У тринадцять років родина переїхала до Лісової Лисіївки і юнак продовжив навчання у місцевій школі. До війська Василя Кравчука мобілізували у лютому 2023 року. Зі зброєю у руках він став на захист України й загинув смертю Героя. У загиблого залишилися мама, цивільна дружина та дві сестри. Про це повідомили у Калинівській громаді.

Під час штурму ворожих позицій на Херсонщині загинув житель Калинівки Юрій Кугай. Життя відважного захисника України обірвалося у 58 років. Народився Юрій Кугай 7 травня 1965 року у Калинівці. Після закінчення загальноосвітньої школи №1 навчався у Верхівнянському сільськогосподарському технікумі на агронома. Тривалий час працював за спеціальністю. До війни працював охоронником-стрільцем воєнізованої охорони на Укрзалізниці. У 2015 році був мобілізований до війська. Пройшов загартування війною під час служби на Сході України. У 2019 році призваний на військову службу за контрактом й з перших днів повномасштабної війни став на захист рідної землі. Юрій Кугай був мужнім та відданим Україні захисником. Він зголосився добровольцем вийти на передові позиції, щоб підмінити побратимів й загинув смертю Героя. Про це повідомили у Калинівській громаді.

Олександр Качковський боронив Батьківщину на Донецькому напрямку. Був стрільцем-санітаром 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу (в/ч А0666). Загинув 19 жовтня у бою поблизу смт Курдюмівка Бахмутського району. Воїну було лише 36 років… Батьки залишились без сина, сестра – без брата. Про це повідомили у Вінницькій міській раді.

Нагадаємо, ще сім вінничан повертаються додому «на щиті».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: зі сторінок громад

Читайте також